top of page

STUDENTEN IN VERZET

 

De stichting "Studenten in Verzet" met ANBI status (KVK: 864049791) is geboren vanuit de noodzaak om zich te verzetten tegen een overheidsbeleid dat de grondrechten van Nederlanders met de voeten treedt. Het initiatief wordt vorm gegeven door een groep studenten, met momenteel als organisatorisch bestuur enkele studenten van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

 

We staan op een historisch punt in de geschiedenis van de mensheid. Afgelopen eeuwen heeft de bevolking zich letterlijk vrijgevochten van overheidsrepressie. Hierdoor ontstonden fundamentele rechten: de lichamelijke integriteit, het algemeen kiesrecht, godsdienstvrijheid, vrijheid van meningsuiting en allerlei andere vrijheden. Wij beschouwen deze grondrechten als de fundering van onze samenleving. Deze grondrechten worden geschonden bij het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Verder is het onduidelijk waar de groeiende overheidsbemoeienis en het inperken van de vrijheid eindigt. Zolang dit niet duidelijk, willen wij niet meewerken aan het gebruik van de coronapas, opdat wij niet hoeven te speculeren over waar dit eindigt.

IMG_4342.HEIC

ERNEST VAN NISPEN 

Als voorzitter van Studenten in Verzet zal ik het overzicht houden over alle facetten van onze stichting. Zijnde Studenten in Verzet, Studenten in Gesprek, Studenten-OMT en alle juridische stappen die wij ondernemen. Daarnaast treed ik op als woordvoerder, contactpersoon en als één van de interviewers en gespreksleiders van Studenten in Gesprek. Ik doe dit niet omdat ik het wil maar omdat het voelt als een plicht. De plicht om de jarenlange polarisatie te stoppen die is gezaaid door de politiek en media. Door te discussiëren, informeren en werken aan een samenleving waar uitsluiting verleden tijd is.

Anker 1

MARLINDA VAN DER VOS

Marlinda van der Vos (21), studente binnen de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Filosofie, Nederlands, Geschiedenis, Religiewetenschappen). 

Zijnde secretaris van Studenten in Verzet houd ik mij formeel bezig met de planning en de structuur van de organisatie. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het redactionele aspect van de columns die op de website worden geplaatst.

Tom Gomersbach_AB_03062_72dpi.jpg

TOM GOMERSBACH

Tom Gomersbach (21), student Bestuurs-en Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 
Als presentator bij Studenten in Gesprek ontvang ik wekelijks gasten die ieder op hun manier, vanuit hun expertise of ervaringen, een bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat. Daarnaast houd ik mij als Hoofd Actieteam bezig met de zichtbaarheid en uitbreiding van Studenten in Verzet.

Jimmy Dücker_AB_03149_72dpi.jpg

JIMMY DÜCKER

Ik ben Jimmy Dücker (25), op moment afstuderende aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Digital Business Innovation (MSc) en bezig met onderzoek doen naar de mogelijkheden tot het ontwikkelen van een digitaal platform voor een meer decentrale, transparante, duurzame samenleving. 

Mijn rol binnen Studenten in Verzet zal zijn de link tussen het Studenten-OMT & Studenten in Verzet vertegenwoordigen

bottom of page