Kom maar op met dat ‘nieuwe normaal’! - Marijn Rinck

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 14:15

We leven momenteel in een transitiefase naar een nieuwe wereld. Een wereld waar het aan ons, studenten en jongeren, is hoe we die wereld willen inrichten. De manier waarop we samenleefden was niet meer houdbaar. Bij gebrek aan zingeving van het leven zelf haalden we zingeving uit vakanties, spullen en status. Voor (schijn)veiligheid keken we naar de overheid. ‘Maak een wet, help ons!’ De overheid lijkt de verantwoordelijkheid te zijn gegeven om te bepalen wat goed voor ons is. Als je het Vondelpark in Amsterdam inloopt wordt er een bord in je gezicht gedrukt met wat er allemaal verboden is: niet barbecueën, geen harde muziek, geen alcohol, ga zo maar door.

 

Deze trend zie ik terug in deze tijd. Op basis van ongefundeerde angst voor een virus dat voor 99,9% van de mensen nauwelijks een gevaar vormt, roept een groot deel van de samenleving om steeds hardere maatregelen. Zijn we dan echt niet meer in staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen en te bepalen wat goed voor ons is? Geven we nagenoeg al onze vrijheden op, omdat we geregeerd worden door angst? In dit stuk zal ik als rechtenstudent mijn visie geven over deze tijd en hoe ik de toekomst voor mij zie.

 

"Waarom gaan er zoveel juristen stilzwijgend akkoord met een inbreuk op onze grondrechten omwille het indammen van het coronavirus?"

 

Als jurist in wording zie ik met lede ogen aan hoe onze grondrechten verkwanseld worden. Grondrechten zijn nagenoeg absoluut en mogen slechts bij hoge uitzondering worden ingeperkt. Daar word ik op de universiteit immers mee doodgegooid. Waarom gaan er zoveel juristen stilzwijgend akkoord met een inbreuk op onze grondrechten omwille het indammen van het coronavirus? De doelpalen om een inbreuk te maken op onze grondrechten worden telkens verschoven door het demissionaire kabinet. Van teveel besmettingen naar teveel ziekenhuisopnames tot een nieuwe variant; er is telkens wel weer een nieuwe grondslag te vinden om ingrijpende maatregelen op te leggen. Er lijkt sprake te zijn van een vicieuze cirkel die, niet geheel toevallig, seizoensgebonden is. In de winter worden mensen immers vaker ziek door een verminderde weerstand, hetgeen ook momenteel aan de gang is. De ziekenhuizen liggen, zoals nagenoeg elke winter, vol en code zwart dreigt zelfs. De oplossing is volgens Mark Rutte, Hugo de Jonge en ‘experts’ (lees: OMT) om het openbare leven (deels) plat te leggen en een coronapas verplicht te stellen op plekken waar veel mensen samenkomen. Het is tijd om uit deze vicieuze cirkel te stappen en te accepteren dat veiligheid niet ten koste mag gaan van vrijheid. Daarnaast is het ironisch dat we sinds maart 2020 uit angst voor de dood zijn gestopt met leven. Lees die zin nog maar eens.

 

Het behoeft geen verdere uitleg dat het niet wenselijk is om een precedent voor de toekomst te scheppen waar we onze grondrechten verkwanselen ten tijde van een zorgcrisis. Het is namelijk een zorgcrisis waar we ons in bevinden. De huidige crisis is het gevolg van jarenlang bezuinigen op de zorg. Daarnaast moet de zorg zich aanpassen aan de samenleving en niet andersom. Het geeft te denken dat er tijdens een pandemie meer geïnvesteerd is in handhaving van de maatregelen dan in de zorg. Gaat er nu een lichtje bij u branden? De overheid neemt in feite ‘verantwoordelijkheid’ voor eigen falen, zadelt u met niet-werkende maatregelen op en dwingt u uw lichamelijke integriteit op te geven. Toegang tot openbare plaatsen wordt zonder vaccinatie straks namelijk onmogelijk gemaakt. Het ligt zelfs in de lijn der verwachting dat de coronapas ook in het onderwijs én op de werkvloer verplicht zal worden. Dat zou een zoveelste disproportionele inbreuk op onze grondrechten betekenen.

 

"Zelf verantwoordelijkheid nemen en nadenken zit er niet meer in: dat moet de overheid voor ons doen." 

 

Voor maart 2020 had ik nóóit kunnen bedenken dat zoveel mensen (stilzwijgend) akkoord zouden gaan met zulke vergaande vrijheidsbeperkende maatregelen. Veel mensen die ik hoog heb zitten stemmen hiermee in. Hoe kan dat? Ze hebben immers de capaciteiten om in te zien dat we ons niet op dit hellende vlak moeten willen begeven. Het probleem ligt in mijn ogen dan ook dieper. Het kritisch denkend vermogen van mensen wordt langzaam uitgeschakeld en – zoals eerder gezegd – kijken we bij problemen naar de overheid. Zelf verantwoordelijkheid nemen en nadenken zit er niet meer in: dat moet de overheid voor ons doen. Op mijn studie wordt ons wél geleerd om kritisch te denken. Kritisch denken wordt daar echter begrensd door bepaalde kaders. Ga je buiten die kaders? Dan word je ‘geframed’. In de wetenschap ben je met intellectuele, kritische mensen continu opzoek naar de waarheid. De waarheid is niet een vaststaand iets. Sterker nog: het verandert continu. Je komt zo dicht mogelijk bij de waarheid door alle denkkaders los te laten, zonder vooroordelen zaken te onderzoeken en door een open debat aan te gaan waar niemand vooraf al een stempel opgedrukt krijgt. Waarschijnlijk vermoedt u al dat ik van mening ben dat van deze situatie momenteel geenszins sprake is.

 

Het is aan ons, studenten en jongeren, om een voorbeeld te geven hoe we de toekomst voor ons zien. Aan ons is de toekomst! Laten we beginnen met het kiezen voor verbinding in plaats van polarisatie. Ons beoogde doel is niet om nog meer verdeeldheid te zaaien. Dat is er al genoeg.

We moeten ons hardmaken voor een wereld waarin grondrechten weer centraal komen te staan.

Voor een wereld waar we weer het open debat aan kunnen gaan en we onze vooroordelen daarbij loslaten.

Voor een wereld waar er voor politici geen ruimte is om verdeeldheid te zaaien. (Hugo de Jonge, leest u mee?)  

Voor een wereld waar mensen weer in staat worden geacht zelf te bepalen wat goed voor hen is.

In deze wereld is er géén ruimte voor uitsluiting op basis van iemands medische status.

 

In dit stuk komt het woord ‘vrijheid’ geregeld terug. Voor iedereen heeft vrijheid een andere betekenis. In juridische zin vallen onder ‘vrijheden’ meerdere grondrechten. Denk bijvoorbeeld aan: het recht op een gelijke behandeling, het recht op onaantastbaarheid van het menselijk lichaam en de vrijheid van meningsuiting. Door het in het leven roepen van de verplichte QR-code is onze vrijheid geconditioneerd.

 

"De voorwaarden van onze vrijheid kan de overheid elk moment veranderen. "

 

Foto Marijn bij 'Koppen en Spijkers de podcast'

Zonder boosterprik heeft u als het aan de EU ligt straks geen groen vinkje meer. Is dat dan nog wel ‘vrijheid’ te noemen? Ik zie het eerder als het verkrijgen van privileges. U doet wat de overheid van u vraagt en krijgt daar een QR-code voor terug. Dat is impliciete dwang en daarmee een schending van de lichamelijke integriteit. De overheid bepaalt dus onder welke voorwaarden u mag gaan en staan waar u wilt. Wie zegt ons dat de QR-code zal verdwijnen en er - naast coronadoeleinden - geen andere voorwaarden aan verbonden zullen worden? Hopelijk voelt u aan dat dit weinig weg heeft van een ‘vrije samenleving’. Ik ben ervan overtuigd dat vrijwel niemand hierop zit te wachten. Daarom blijf ik proberen tot mensen door te dringen dat dit ons te wachten staat als we ons er niet tegen verzetten.

 

Ik heb er alle vertrouwen in dat we aan de vooravond staan van een wereld die vele malen mooier en echter zal zijn dan de vorige. De afgelopen 1,5 jaar ben ik in contact gekomen met zoveel inspirerende, wijze en mooie mensen die mij veel energie geven om deze strijd aan te gaan. In de kern willen we allemaal hetzelfde: liefde, gezondheid en vrijheid. Op basis van die drie factoren maken wij mensen keuzes. Niet elke keuze is voor iedereen begrijpelijk. Houd alleen altijd in uw achterhoofd dat mensen handelen vanuit die principes en ga van daaruit het gesprek aan.

Het is aan ons om het goede voorbeeld te geven. Aan ons is de toekomst.

 

Marijn Rinck – Student aan de Vrije Universiteit te Amsterdam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

maria
2 maanden geleden

Prachtig, ik krijg er kippenvel van.

Joost
2 maanden geleden

Wow, just wow 🤩

Loes
2 maanden geleden

Fijn, dat je je er zo in verdiept. Het geeft steun, temeer omdat de universiteiten nogal van hun kritische pad af lijken te gaan en zich ‘woke’ gedragen.

Claudia Kamsteeg
2 maanden geleden

Beste Marijn, tranen in mijn ogen en vreugde in mijn hart. Wát een geweldig goed stuk! 1000 procent met je eens! Dank dank dank!

Jos
2 maanden geleden

Mooi beschreven. Ga ajb door met deze strijd.

J Knolle
2 maanden geleden

Chapeau. Inderdaad, mijn generatie heeft voor mijn gevoel gefaald hierin. Ik hoop werkelijk dat dit soort geluid de mainstream gaat bereiken. De enorme censuur die is opgetuigd is volgens mij eigenlijk alleen nodig in een dictatuur, en volgens mij zit daar niemand op te wachten.
Zorg voor rugdekking!

Sterkte

w.p de goede
2 maanden geleden

Jullie hebben helemaal gelijk. En dat zegt iemand van 69, mijn echtgenote denkt er ook zo over.

Meryam
2 maanden geleden

Goed omschreven en nu nog in de media zien te krijgen

Mariska
2 maanden geleden

Super goed stuk!

Astrid Begemann
2 maanden geleden

Hele wijze woorden van deze jongeman. Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen

Rick Speekhout
2 maanden geleden

Heerlijk geschreven 🥰

Els Vermeulen
2 maanden geleden

Beste Marijn,
Wat een goed stuk heb je geschreven. Complimenten!

Melvin Schut
2 maanden geleden

Hulde!

Murielle
2 maanden geleden

Jij ziet het! Ik hoop dat je veel generatiegenoten kan inspireren!

Karin Brouwer
2 maanden geleden

Wauw, wat een uitstekend stuk!

"Het is aan ons, studenten en jongeren, om een voorbeeld te geven hoe we de toekomst voor ons zien. Aan ons is de toekomst! "

Mag ik, als 'iets oudere jongere' ook met jullie meedoen?

Pieter
2 maanden geleden

Wat een heerlijk en oprecht stuk die precies de spijker op zijn kop slaat. De politiek moet zichzelf eens in de spiegel houden en eens gaan kijken naar niet alleen de gezondheids standpunten en ook naar zijn eigen beleid.

Marlies van Rijs
2 maanden geleden

Helemaal waar!

Micha
2 maanden geleden

Goed verwoord Merijn.
Helaas zie ik (nog) vele leeftijdgenoten van jou zich juist wel aan de opgelegde corona maatregelen houden en dragen ‘n mondmasker en/of staan aan de deur de QR- codes te controleren.
Niet nadenkend over hun toekomst waar het heen gaat.

Paulina
2 maanden geleden

Hou vol. Goed verwoord Marijn!

Edith
2 maanden geleden

Fijn Marijn dat er jongeren zijn zoals jij. Dat geeft hoop voor de nabije toekomst!

TB
2 maanden geleden

Ik ben allang geen student meer, maar wat een geweldig atuk. Ik verbaas me er dagelijks over dat het merendeel van de bevolking alle maatregelen stilzwijgend accepteert en opvolgt. We zitten in een zorgcrisis en als oplossing worden onze vrijheden steeds verder ingeperkt. Onbegrijpelijk!

Anke Van der Geest
2 maanden geleden

Wat een geweldig stuk heb je geschreven. Ik vind het heel moedig en het geeft mij moed in deze vreselijke tijd. Hopelijk worden veel mensen wakker!

Anneke van Maas
2 maanden geleden

Top stuk, je staat niet alleen, maar dat wist je vast wel.

O de Vries
2 maanden geleden

Wat heb je dit Fantastisch verwoord 👍 Chapeau

Ralph
2 maanden geleden

Top! Mooi verwoord!

robin
2 maanden geleden

Echt heel goed verwoord. Ga zo door en hopelijk zorgt dit stuk voor een sneeuwbal effect. We moeten met zn allen veel meer in actie komen

Jolande
2 maanden geleden

Wat een goed betoog!

Geiske de Ruig
2 maanden geleden

Je hebt zoooo gelijk. En ik ben blij dat dit durft te delen.
Ook bij heel veel hoogopgeleide ouderen heerst deze gedachte. Maar jullie jongeren hebben de toekomst. Dus blijf staan en ‘spread the word’! 👍👍👍

Tanneke
2 maanden geleden

Dag Marijn, 'Neem het niet' schreef Stépahne Hessel in 2010, jij neemt het niet; het grote zwijgen en/of de onverschilligheid van Nederlandse juristen in deze tijd is zorgwekkend. Dank voor je positieve bijdrage en het vertrouwen in een betere tijd/ toekomst,

Frans Kusse
2 maanden geleden

Knap en mooi verwoord!
Fijn dat jullie je laten horen.

Benjamin Janssen
2 maanden geleden

Goed bezig!👌

Coby
2 maanden geleden

Heel veel succes! Zo blij met vuinverzet! Dit heb ik gemist! Alle steun van deze ernstige bezorgde burger, moeder en oma.

Jeffrey
2 maanden geleden

Alsof ik mezelf hoor praten!! Een vergelijkbaar verhaal draai ik al anderhalf jaar af maar het lijkt een schreeuw in de woestijn. Wat fijn om eens te lezen dat er meer mensen denken zoals ik. We moeten sterk blijven om mensen hiervan te overtuigen. Keep up the good Work!!

Daphne
2 maanden geleden

Wat een opluchting om te lezen dat er ook nog studenten zijn mét ruggengraat! Die staan voor hun principes. En die zien wat er gaande is! Marijn, ga zo door, probeer je medestudenten te mobiliseren en ze in te laten zien wat er met hun toekomst gebeurt als dit zo doorgaat.
Je bent een voorbeeld voor velen!

Eline
2 maanden geleden

Dankjewel, Marijn. Je verwoord precies wat ik in mijn studietijd ook merkte, we leerden inderdaad kritisch denken, maar wel binnen kaders. Ik vond het raar dat we maar niets van studenten hoorden in dese verschrikkelijke tijd. Maar jouw woorden maken me trots dat ik ook op de VU heb gezeten.

Bob Dippel
2 maanden geleden

Prachtig prima , ik ben pas 86 maar ik doe mee Je hebt hekemaal gelijk.

Chris
2 maanden geleden

100 x raak! Supergoed stuk. Volhouden allemaal!

Daan
2 maanden geleden

Prachtig stuk!
Ik neem het mee ter inspiratie voor een gesprek dat ik vrijdag heb met de bestuurder van het samenwerkingsverband waar ik aan verbonden ben.

Arie
2 maanden geleden

Wat heerlijk te horen dat ook jongere mensen aan hun toekomst denken en daar best kritisch over mogen zijn, het is jullie toekomst. Een dikke vette pluim!!!!!!

Anita
2 maanden geleden

Bravo! Uitstekend gesproken. Ik hoop dat je heel jeugdig Nederland kan motiveren om NEE te zeggen tegen deze waanzin. Hopelijk heeft de jeugd inderdaad de toekomst!

Erik
2 maanden geleden

Gezweef. Eerst onvoorwaardelijk alle vrijheden terug. Dan kan ieder voor zichzelf bepalen of ze een nieuw normaal willen of hun oude leven terug willen.

Anja Bovendeaard
2 maanden geleden

Prachtig. Mooi mens! Dat je je durft uitspreken... Ga ervoor, voor liefde, gezondheid en veiligheid.
Btw ken je de Bovenwijsbond?

Katja
2 maanden geleden

Het doet zo ontzettend goed om dit te lezen! Een actie van leiderschap, en wat hebben we dat nodig net nu!

Lex
2 maanden geleden

Hoewel niks nieuws steun ik je betoog van harte. Maar hoe peuter je dit een stel slapende politici aan het verstand? Dat is de vraag! Zolang de tweede én eerste kamer in meerderheid besluiten om winkels te sluiten voor 'niet gevaccineerden' zijn we heel erg ver afgedreven van onze vrijheid van mening en leven. Zolang die malloten daar zitten blijft het ellende en zitten de weldenkers er voor spek en bonen bij. Je wilt verbinden maar met onwilligen valt er niet te verbinden. Mw Kaag zei in haar overwinningsspeech 'woorden doen ertoe'. Mijn visie is 'daden doen ertoe'. Doe iets; stop de acceptatie van nutteloze maatregelen en leef!

Ronald
2 maanden geleden

Topper!!!! Ga zo door!

Marit Van de vondervoort
2 maanden geleden

Hoop dat je veel medestrijders krijgt!

Wim van de Wetering
2 maanden geleden

Mijn steun heb je, weet niet of je er veel aan hebt, maar in deze tijden helpen alle kleine beetjes.

michiel
2 maanden geleden

Ha Martijn,
Zeer goed verwoord. Met mensen zoals jij kunnen we de toekomst aan.

Paula
2 maanden geleden

Heel goed verwoord! Blijf strijden voor vrijheid Weg met de QR code! Mijn dochter studeert ook rechten aan de VU en denkt er net zo over.

Lijnie
2 maanden geleden

Marijn, wat fijn/goed dat je je uitspreekt, zonder te gaan schreeuwen!
En ook vanuit oprechte verwondering: waarom zwijgen zoveel mensen die opgeleid zouden moeten zijn om juist kritisch te denken? Waarom volgen we als makke schapen?

Ik pijnig mezelf al een tijdje met de vraag hoe ik burgerlijk ongehoorzaam en toch een beschaafd mens kan blijven. Hoe ik mijn cliënten, medewerkers en studenten mee kan laten doen terwijl hun integriteit behouden blijft.

Dank voor het delen!

Anna van der Linden
2 maanden geleden

Hallo Marijn, bedankt voor jouw helderheid en eerlijkheid menselijkheid en doorzichtigheid plus betrokkenheid. Ik sta achter jouw woorden Succes met de studie en blijf jouw innelrijke kracht inzetten. Ik heb ook een zoon van 24 en hoop dat hij gesteund wordt door mensen zoals jij

Carla
2 maanden geleden

De tweedeling is echt verschrikkelijk. Zo fijn om steeds meer te horen en lezen dat er veel meer mensen alert zijn dan we soms denken. Ik heb de petitie ondertekend. Wat kunnen we doen? Aan de reacties te zien willen mensen graag verbinden en iets doen aan deze misstanden

Jan Kanis
2 maanden geleden

Marijn,
Goed verhaal, het is van groot belang dat er dmv goede communicatie en perspectief is voor de toekomst voor iedereen.

Monique
2 maanden geleden

Dank voor je positieve, motiverende stuk Marijn. Mijn steun heb je!

Tineke Witteveen
2 maanden geleden

Ik begrijp ook niet, dat iedereen dit zo gemakkelijk accepteert. Ik vraag me ook net als jij af, waar blijven al die juristen om tegengas te geven. Heel fijn om te lezen, dat jij als jonge student het huidige corona beleid niet steunt. Er is hoop.

Marion
2 maanden geleden

Sinds vorig jaar maart ben ik ook strijdende in mijn winkel. Ik kijk iedere keer hoe ik buiten de lijnen kan kleuren, ik doe niet mee aan de polarisatie. Bij mij is iedereen welkom, gevaxt, ongevaxt, RK, blank, gekleurd. Mooi dat er ook jonge mensen meestrijden.

Sybren Oostenveld
2 maanden geleden

We staan als ongevaccineerden (niet anti) tegenover een overgrote meerderheid, ook hebben we massaal het op meerdere fronten falende cabinet terug gestemd.
Deze meerderheid vindt ook dat ik persoonlijk de verantwoording draag voor de gezondheid van mij volslagen onbekenden waar van velen er een ongezonde leefstijl op na houden. Daar naast verpest ik ook nog eens voor velen de komende wintersport vakantie, en er is niets wat ik kan doen om dit te weerleggen. Ik heb echter nooit behoord tot de ‘schapen’ en ben ook niet van plan te gaan doen. Graag wil ik je dan ook mijn volledige steun toezeggen in deze strijd.

Danny
2 maanden geleden

Top verwoord,
Je zou toch zeggen dat je met zo’n stuk op z’n minst media aandacht krijgt alleen is dit precies niet wat ze willen horen🤮

Maria
2 maanden geleden

Heel goed dat jongeren zich uitspreken voor een rechtvaardiger wereld.
Bezorgde oma

Tanja Dulmers
2 maanden geleden

Heel blij met deze oprecht kritische brief van jou. Hoop dat meer jongeren zich laten horen.

Jenny
2 maanden geleden

Fantastisch !! Gelukkig denken er ook op de VU nog mensen zelf na en praten ze niet alle "experts met een papiertje" na.

Geralt Ploegstra
2 maanden geleden

Ik sta op voor jouw, jullie en ook mijn toekomst, voel me verbonden met je woorden. En steun je betoog met heel mijn hart. Een goed moment om eens goed in de spiegel te kijken!

Michael
2 maanden geleden

Beste Martijn,
blijf je werk doen. Je bent nu al een topper. Wellicht je pleidooi wat korter houden.

Mieke Bisterbosch
2 maanden geleden

Wat hoopgevend!
Dank van een oma, moeder, verpleegkundige
Laat meer van je horen❣️

Conny
2 maanden geleden

Marijn, wat een goed stuk. Het verwoordt zeker mijn mening en wat ik vele mensen al probeer duidelijk te maken. Je merkt dat de angst om het verlies van 'vrijheden' bij velen zo diep zit, dat ze niet in de gaten hebben dat ze juist hun vrijheden en daarmee hun grondrechten vergooien. Ik hoop dat je velen kunt bereiken en velen met je mee gaan doen. Ik ben dan geen jongere meer, voel me nog wel zo en doe graag met je mee💪

Marcelline
2 maanden geleden

Dank je Marijn voor deze prachtig beschreven visie, die ik helemaal herken en deel! Mijn hoop is dat vele jongeren zich ook in deze woorden van jou kunnen gaan herkennen en samen met jou en iedereen die wil gaat werken aan een nieuwe wereld van liefde, gezondheid en vrijheid.... door met elkaar in respect te gaan en blijven verbinden!

Mariska
2 maanden geleden

Dank

W. de Haan
2 maanden geleden

Geweldig. Ga door.

Amber
2 maanden geleden

Fantastisch stuk! Het doet mij erg goed dit te lezen. Dat het maar veel mensen mag bereiken.
Keep up the good work! :-)

T.p schelvis
2 maanden geleden

Mooie analyse ,,,,, huidige problemen mede zwaar veroorzaakt door incompetente regering en politici !!! Geen visie voor toekomst ! Gr mij

Rudy Post
2 maanden geleden

‘En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, en uw jongelingen zullen gezichten zien, en uw ouderen zullen dromen dromen: ja, zelfs op mijn dienstknechten en mijn dienstmaagden zal Ik in die dagen van mijn Geest uitstorten en zij zullen profeteren.’
‭‭Handelingen‬ ‭2:17-18‬ ‭NBG51‬‬

Estelle Dabekaussen
2 maanden geleden

Beste Marijn, de jeugd heeft de toekomst en deze heldere uiteenzetting geeft aan dat jij een goede kijk hebt op de pijnlijke waarheid. Wat de overheid meent te moeten regelen is disproportioneel, en treedt fors de grondrechten van alle burgers. Geweldig dat jij je hiertegen gaat inzetten! Veel succes gewenst!

Wilma
2 maanden geleden

Wauw, geweldig stuk !
Hopelijk bereik je er heel veel mensen mee, want we moeten samen gaan staan voor onze vrijheid !!!!!

Marc De Reuver
2 maanden geleden

Marijn dank voor je heldere brede uitleg. Ik hoop dat er nog een media kanaal dit een keer met je bespreekt, samen met anderen die een andere denk wijze hebben. De discussie moet blijven, die is in de hele breedte dood. Veel succes ik volg je graag 💪👍.

Huisman Bianka
2 maanden geleden

Een heel mooi, hoopvol bericht. Je hebt gelijk, je bent een voorbeeld voor velen. Ga door en kom op voor onze jongeren! Van een bezorgde moeder van 3 kinderen.

Walter Bril
2 maanden geleden

Dank. Een verademing!

Annelies
2 maanden geleden

Top geschreven. 🤩 Je bent een inspiratiebron voor andere. 🥰

Anna Abma
2 maanden geleden

Dankjewel! Je bent een Topper!
Geef niet op asjeblieft!
Jij/ jullie zijn onze toekomst

Richard Mooring
2 maanden geleden

Een uitstekend stuk! Ik ben 64, bewust niet gevaccineerd en zie hoe de samenleving tot de grond afgebroken wordt. QR codes voor toegang doe ik niet aan mee. Ik ben fit, leef gezond en begrijp werkelijk niet hoe zoveel mensen aan deze gekte meedoen. Nemen mensen nog wel de moeite om zich ergens in te verdiepen en te snappen dat er altijd twee kanten aan een verhaal zijn, in plaats van deze eenzijdige propaganda te geloven!

Pieter
2 maanden geleden

Ha Marijn, hopelijk doet je bericht een frisse wind waaien en een helderder, realistischer perspectief ontstaan. Mijn steun heb je.

Michèl
2 maanden geleden

Mee eens. Onze vrijheden zijn ononderhandelbaar. Wel hoort er naast de huidige focus op rechten van een ieder ook te worden begrepen dat we ook plichten hebben. Dat zijn andere dan de overheid nu in dit circus propageert

Gillyan
2 maanden geleden

Beste Marijn,

Wat een geweldig betoog schrijf jij voor een hopelijk mooie toekomst voor iedereen. Ik sluit me helemaal aan hierbij. Ik ben ook kritisch, maar nooit veroordelend.
Respect voor jou.

Gillyan

Helma
2 maanden geleden

Precies zoals het is. Prachtig geschreven!!!

Marielle
2 maanden geleden

Wat mooi geschreven Marijn! Dit is precies hoe ik het ervaar. Ik ben verbaasd en ik verwonder me over wat er om me heen gebeurt. Jonge intelligente mensen die hier zomaar in meegaan, ik snap er helemaal niks van. Hopelijk gaan steeds meer mensen dit inzien en kunnen we ervoor zorgen dat we onze vrijheid terugkrijgen en beter voor elkaar gaan zorgen.

Saskia
2 maanden geleden

Mooi geschreven Marijn, goed inzicht!

Vader van 2
2 maanden geleden

Geweldige tekst. Hou vol!

Najef
2 maanden geleden

Mooi geschreven, maar jij praat met mede juristen.. Waarom zijn er zo weinig die niet hun kennis ervaring inzetten om dit te stoppen?

Gaat het om geld? of bang om tegenover de overheid te staan? Als dat laatste het geval is dan zie ik het als staats terrorisme. Want die vrees is ergens op gebaseerd.

Je hebt het over een nieuwe normaal opzetten... maar dat is zoiets als tussen de kaders (lees alle maatregelen door) het beste van maken... daar verander je de afbraak van mensenrechten niet mee.

Wat ik zie is dat alle aspecten van deze maatschappij verrot zijn.. De rechtstaat die ons zou moeten beschermen is stuk. De medische wereld die Covid in de juiste perspectief moet plaatsen is stuk.

De journalistiek wereld die ons van onderzochte feiten moet voorzien is een propaganda machine.

De democratische fundering van Nederland ontbreekt. En niet alleen voor Covid maar mensen met een menig die niet in het staatje past wordt afgedaan als populisme.

Ik zou zeggen dat we echt toe zijn aan een GREAT RESET. Echter ben ik bang dat ik die niet wil van een paar eliten die bewezen hebben om alles voor geld en macht te doen. Met al hun geld zouden de meeste problemen op aarde opgelost kunnen zijn zonder dat we in een Reset Scenario moeten komen.

Saskia Jonker
2 maanden geleden

Goed verwoord Marijn. Top!

Mirjam Aronius
2 maanden geleden

Zo mooi verwoord! Dank je wel. Helemaal mee eens.

F
2 maanden geleden

eindelijk weer eens een frisse visie!!!

Eelke Kleijn
2 maanden geleden

Fantastisch stuk. Ben blij om te zien dat niet iedereen zich zonder meer neer legt bij het ‘normaal’ dat ons op dit moment opgelegd wordt. 100% mee eens.

Gino Frijns
2 maanden geleden

Geweldig mooi en goed stuk Marijn! Het geeft mij hoop dat jonge mensen zoals jij nog Gezond Verstand hebben en durven opkomen voor onze basisrechten en -vrijheden. Ik ben 47 jaar en wat me de afgelopen (bijna) 2 jaar zó rauw op mijn dak is komen vallen is het gemak waarmee de meerderheid van de mensen hun vrijheid opgeven en lijden aan cognitieve dissonantie en/of Stockholm Syndroom. Het maakt me bang en verdrietig tegelijk want het geeft helaas maar eens te meer aan dat van liefde en vrijheid bij velen nog weinig sprake is. Individualisme en egoïsme vieren hoogtij onder het excuus van ‘gezondheid’ en ‘veiligheid’.

Alleen jouw generatie kan ons nog redden door te zeggen: “Genoeg is genoeg, tot hier en niet verder”, anders is de moderne slavernij binnenkort een feit!

Jeroen
2 maanden geleden

Trots op deze actie binnen de VU!

Onthoud: QR-check is niet het tijdelijke middel maar het permanente doel.

'Bij elke welgelukte aanslag op de vrijheid kan dus de staat nooit dan een medeplichtige zijn, hoofdschuldige blijft de plichtvergeten burger zelf, die, in zonde en zingenot zijn zedelijke spierkracht verslappend, de kracht tot eigen initiatief verloor.' --- Abraham Kuyper

john
2 maanden geleden

'Spot on' zoals dat heet. Jongens en meiden ga de barricades op. Laat je zien en horen, de jeugd heeft de toekomst maar moet ook de toekomst gaan bepalen door zichzelf te laten horen en te laten zien. Jullie (ik ben vandaag tot de wat oudere groep gaan horen maar minstens zo strijdbaar als jullie) zullen jezelf moeten gaan vinden in saamhorigheid en samen ten strijde trekken tegen dit repressief systeem wat ze aan het optuigen zijn. We stevenen af op een totalitaire staat als men doorgaat in wat er nu uitgerold wordt met de QR en 2,3 G systemen. De honger naar macht heeft de 'boven ons gestelde' een richting gegeven waar ze niet meer uit willen omdat zij zichzelf boven anderen kunnen nestelen en hun macht kunnen misbruiken. Het klinkt misschien zwaar maar kijk wat er afgelopen tijd is gebeurt en hoeveel middelen zij misbruikt hebben om de meeste mensen angstig en bang te maken zodat zij zich als held kunnen voordoen. Aan allen strijd en ga deze strijd aan. Laat je horen en vecht voor je toekomst.

Dees van den Berg
2 maanden geleden

Dankjewel! Je verwoordt exact wat er ook in mij leeft…

Margret
2 maanden geleden

Wat goed. Jullie zijn de toekomst! Ga ervoor. Liefs, Margret

Janine
2 maanden geleden

Marijn, wat een mooi stuk. Een lichtpuntje! De stem van jongeren wordt veel te weinig gehoord in deze crisis. Laat jullie niet wegzetten als ‘verwende jongeren die niet solidair zijn’, daarvoor is de kern van je stuk veel te belangrijk!

Robert
2 maanden geleden

waarlijk een heel goed en duidelijk stuk. Prachtig verwoord.
Dit verdient een groter podium !!

Minke
2 maanden geleden

Prachtig stuk wat veel mensen zal/moet raken. Ik ben het helemaal met je eens en ben niet van de jongere generatie (75jr) We moeten zeer oplettend zijn en waken voor een samenleving waarin de mens wordt gemanipuleerd. Heel veel succes en sterkte gewenst in deze missie.

William
2 maanden geleden

Dank voor jouw oproep en inzet !

JD
2 maanden geleden

Wat een goed stuk! het is hard nodig dat in NL mensen opstaan om het huidige krankzinnige beleid te bevragen en te keren. grondrechten voorop, geen QR samenleving!

René Mäkel
2 maanden geleden

Mooi Gesproken!

Wanneer mensen een harmonieuze wereld nastreven, dan dient men wel eerst te begrijpen waarom de huidige wereld zo destructief is, waarbij de leugens het voor het zeggen hebben.
Indien de mensheid op aarde de vijand niet ziet, herkent of erkent, dan zal de strategie voor het verkrijgen van een harmonieuze wereld vorm en richting missen en gedoemd zijn tot mislukken.

In een te wensen toekomstige harmonieuze wereld is geen plaats voor een ingewikkeld rechtssysteem, waar geld, leugens, ingewikkelde teksten, rare constructies en eindeloze procedures het voor het zeggen hebben. Het huidige rechtssysteem kan volledig de prullenbak in. Het nieuwe wetboek zal slechts uit één klein boek bestaan, dat daadwerkelijk voor de meeste mensen behorend tot het volk te begrijpen is.

Wat mij betreft mogen alle huidige rechters en ander witte boorden gespuis met hoge functies in het tot op het bot verrotte rechtssysteem per direct de bak in. Zij zijn medeplichtig aan de huidige misstanden, door zich niet te hebben uitgesproken over hoe het rechtssysteem echt werkt. Ook hebben zij zich aangaande de huidige crisis in stilzwijgen gehuld. Dit schorem is zowel actief, als passief medeplichtig aan de vernietiging van het resterende stukje beschaving dat nog te vinden was en waar bijna niets meer van over is.

Peter
2 maanden geleden

Uitstekend geschreven stuk Marijn! Vrijheid moet kopen is per definitie geen vrijheid. Hopelijk gaan meer medemensen dit op tijd inzien, mede op basis van jouw acties en veel anderen die ondertussen tot dit inzicht zijn gekomen. Hou vol!

Sander
2 maanden geleden

Prima stuk en bemoedigend om deze kritische geluiden te horen.

De huidige waanzin en de coronapas zijn een opmaat voor een soort nieuwe feodale tijd waarin je letterlijk lijfeigene wordt van de overheid. De persoonlijke vrije keuzes worden uigeschakeld, te beginnen met het recht om te beschikken over je eigen lichaam. Dit is een aanval op de mensheid en het mens zijn. Het is verbazingwekkend en angstaanjagend om te zien hoe makkelijk draconische maatregelen kunnen worden doorgevoerd onder het mom van (schijn)veiligheid. Als je zieke mensen vrijheidsbeperkende maatregelen oplegt noemen we dat quarantaine maar als je gezonde mensen vrijheidsbeperkende maatregelen oplegt (bij een virus met een 99,9% overlevingskans) is dat naar mijn mening pure tirannie.

Wat me ook heeft verbaasd is dat alle fail-safes zoals de Grondwet, Rechten van de Mensb, Code van Neurenberg blijkbaar falen. Ik had veel meer rechtszaken verwacht die korte metten hadden gemaakt met alle sinistere maatregelen. Blijkbaar was dat misplaatst vertrouwen en is er iets heel erg mis.

Het capaciteitsprobleem in de zorg is inderdaad het knelpunt waardoor de gehele samenleving nu al bijna 2 jaar wordt gegijzeld. Juist daarom heeft het kabinet niets gedaan om de zorg uit te breiden. Het is een ideaal chantagemiddel.

Laten we samen zo snel mogelijk een einde maken aan de huidige kwaadaardige ontwikkelingen.

Yvonne Wigmans
2 maanden geleden

Geweldig verwoord.

Marcel
2 maanden geleden

Hi Marijn
Geweldig stuk

Je hebt het over vele juristen die op het beleid van “onze” overheid geen commentaar maar wat te denken over het aantal artsen die zwijgen schandalig toch

Lisette
2 maanden geleden

Dankjewel voor deze prachtige verwoording van wat nu speelt. Je bent super bezig! Ga zo door, samen komen we er :)

Bart van der Meij
2 maanden geleden

Uitstekend betoog, wijze woorden, hoopvol!

Katelijn Busser
2 maanden geleden

Dag Marijn, prachtig verwoord; dit stuk mag op de voorpagina van alle dagbladen!

Frank
2 maanden geleden

Ik ben blij en dankbaar dat er nog mensen en vooral jongeren zijn zoals jij die dit zien en vanuit een eigen perspectief naar de situatie kijken met een eerlijke heldere en ruime blik. Jullie zijn de toekomst. Laat je stem allemaal horen. Als we allemaal opstaan gaan we een mooie liefdevolle toekomst tegemoetgaat plaats is voor iedereen!

Truus
2 maanden geleden

God bless you!

Elisabeth Blom
2 maanden geleden

Eindelijk het bericht waar ik al lang op wacht vanuit wetenschappelijk Nederland. Het is tijd dat slimme mensen opstaan, dat we problemen oplossen niet vanuit tunnelvisie en vrijheidsberoving, maar vanuit een breed scala aan oplossingen, innovatie en samenwerking. Ik maak me zeer grote zorgen om de grove inbreuk op onze privacy, ook n.a.v. het recente bericht over ING die medische data aan elkaar koppelt. Lang leve de vrijheid, daar moeten we ons hard voor blijven maken, juist in tijden waarin dit moeilijk is door bv. een pandemie,

W.H.
2 maanden geleden

Dat dus.

Raoul Alderse Baas
2 maanden geleden

Mooi Martijn en eens.

Ruud Vervaart
2 maanden geleden

Ik verafschuw de tweedeling in onze huidige maatschappij.
Het verbijsterd mij hoe gelaten en meegaand het overgrote deel van het volk is. Ik kan mij helemaal vinden in dit mooie stuk
Onbegrip voor veel maatregelen die niets bijdragen om deze malaise een halt toe te roepen.
Verschrikkelijk dat we met vingers wijzen naar doelgroepen, terwijl 10 jaar wanbeleid in de zorg ongestraft blijft.
Oplossingen zijn er niet zomaar, het enige wat ik mee kan geven, stop met angst te voeden.
Zorg goed voor je unieke immuunsysteem, negatieve energie voed je innerlijke huishouding, daarmee stuur je negatieve energie naar je neuronen die daar chemische reacties en stoffen jouw systeem beïnvloed.
Bij liefde ,aandacht,vooral in deze tijd,heb je meer aan geluksmomenten die positieve stoffen loslaten.
Bedankt voor dit mooie stuk.

Mark Ceria
2 maanden geleden

Soms heb je misschien het gevoel dat je de kar moet trekken, maar er staan velen achter je. We blijven proberen mensen wakker te schudden!

Arend
2 maanden geleden

Heel mooi verwoord Marijn.
Onze vrijheden zijn ons ontnomen.
Nee het is niet de laatste prik die ze willen geven. Ze willen iedereen gevaccineerd hebben en allemaal een QR-Code.
Als dit niet stopt heeft niemand meer vrijheid.
Ik heb recent nog een video gezien van een medestudent met ook woorden van deze strekking.
Ik hoop dat jullie verzet ook via MSM komt, maar dat zal wel weer niet.

Myrthe
2 maanden geleden

Lieve Marijn<
Met dit statement maak je een oude vrouw héél blij. Dit is hoe het was en weer zal zijn. Ikzelf ben opgegroeid in de jaren '50 waarin het logisch was dat je je verantwoording nam voor iedere handeling en elk denken. Ook bij de indianen waar ik een jaar heb mogen bivakkeren is dat de essentie van het bestaan. Zonder dat kom je er niet. Máák je eigen samenleving. Precies zoals je at zelf wilt en je zult zien dat je veel gelijkdenkende zult ontmoeten en mee samenwerken. Ik wens je een gigantisch mooie toekomt, maar ik twijel er niet aan dat dat gaat lukken!

Miranda
2 maanden geleden

Laat deze Tekst groeien in ieder zijn gedachten!!!....samen staan we Sterk🙏✨🧡✨🙏

Marieke
2 maanden geleden

Krachtig goed stuk!!!!👍

Marijn Rinck
2 maanden geleden

Beste allemaal,

Super bedankt voor al deze hartverwarmende reacties. Die doen mij goed! Mooi om te zien dat we niet alleen zijn en allemaal hetzelfde willen.

Groetjes,
Marijn

Vera van Es
2 maanden geleden

Prachtig geschreven helemaal mee eens. Ik maak me echt zorgen over die qr code. Wat als je die niet hebt? Hoe ziet onze toekomst er dan uit? Ajb breng deze tekst onder de aandacht bij degene die de regels maken.

F Zwolsman
2 maanden geleden

Petje af, spijker op zijn kop.
Dank!

Quirine
2 maanden geleden

Bedankt voor dit rake stuk. Ga zo door. En dat hopelijk steeds meer mensen zullen opstaan om wat nu plaatsvindt te keren. We hebben elkaar nodig!

Natascha van der Linden
2 maanden geleden

Er is er maar één voor nodig die Hoop biedt en het kantelpunt vormt tegen de waanzin en angst terreur die heden ten dage zich afspeelt in de wereld!

Ed Sonneveld
2 maanden geleden

Beste Marijn,

Je hebt heel goed geformuleerd waar het in de wetenschap om gaat.
Ik ben zelf (gepensioneerd) medewerker van de UvA (en TU Delft en TNO), en ik heb dus zelf heel lang rondgelopen in de wetenschappelijke wereld van mijn vakgebied.

Een wetenschapper is per definitie kritisch, neemt kennis van onderzoeken van andere wetenschappers en tracht zonder vooroordelen het naadje van de kous te vinden.

Wetenschap is een ideeen-strijd, uit de confrontatie van de ideeen zal mogelijk iets beters voortkomen. Het is de essentie van wetenschap.

Wat we de laatste (bijna) twee jaar mee maken, tart iedere verbeelding. We zien dat wetenschappers worden gecensureerd, weggepest worden, ontslagen, verwijderd van social media.
Dat is dus ook het einde van de wetenschap

Maar het is meer, het is ook een beschavingscisis.
Wat is onze beschaving nog waard als dit alles mogelijk blijkt?
Hoe komen we hier ooit nog uit als maar een minderheid hier oog voor heeft, en die minderheid ook nog eens nauwelijks toegang heeft tot de reguliere media?

En alles en iedereen buigt voor het 'nieuwe normaal', ook de kranten, ook de rechters.

We hebben nog een lange weg te gaan. We moeten jn ieder geval onze recht houden!

Jonathan Schipper
2 maanden geleden

Top eindelijk wat verzet

Cornelis van den Berg
2 maanden geleden

Lang geleden heb ik aan de VU gestudeerd. Ik zag daarna hoe de VU in modieuze onzin begon te grossieren. Voor mijn dissertatie ben ik uitgeweken naar een andere universiteit om mijzelf de schande van een promotie aan een diep gezonken universiteit te besparen. Ooit moet er een ommekeer komen. Ook aan alle onzin komt een eind. Allereerst is nu verzet nodig. De tekst die ik heb gelezen geeft hoop. Dus zet hem op!
Aantekening: mijn dissertatie gaat over een geleerde geestelijke in Straatsburg in de 16de eeuw, die zich verzette tegen de dwang van de reformatoren en als een van de eerste Europeanen pleitte voor vrijheid van meningsuiting en geloven (1533). Hij waarschuwde voor de bloedige gevolgen als men niet naar hem zou luisteren. Hij voorzag de verwoestende godsdienstoorlogen. Zijn beloning was dat hij werd afgezet en uitgesloten.Terreur ligt altijd op de loer.

Floris
2 maanden geleden

Interessant stuk, dat voorbij gaat aan het werkelijke probleem van voortdurend bezuinigen op de zorg in al haar facetten en sturing op gemiddelde ziekten. De overheid kent het begrip van six sigma en bijbehorende eisen maar ten dele. Hierdoor wordt een te kleine rest capaciteit aangehouden voor het opvangen van pieken in de zorg, zowel op instrument als op personeel niveau.

Erna
2 maanden geleden

Heel goed stuk. Helaas zijn er nog steeds veel te veel personen, ik zeg met name personen, die hun "mens" zijn kennelijk vergeten zijn. Waaronder jammer genoeg heel veel jongeren.
Dank voor je mooie stuk en ga door! Ik hoop dat je door kunt dringen tot de MSM.

C.D. Sierra Naughton
2 maanden geleden

Heel mooi gezegd, en als ik nog iets mag toevoegen dat erg van belang is om te benoemen buiten liefde, gezondheid en vrijheid, is waarheid en transparantie, heel erg belangrijk .

Monique Gervink
2 maanden geleden

Hetgeen ze nu mee bezig zijn (het zogenaamde “nieuwe normaal) is een plan wat er al jaren ligt, sinds SARS! Het roept bij mij heel veel vragen op. Onder andere: waarom is er nooit eerder ingegrepen en wat kunnen wij als volk/individuen doen om er verandering in te brengen. Voel me soms zo machteloos en word zo moe van al die makke “lammetjes” die overal maar in meegaan. Je kunt keer op keer dit soort berichten posten maar ze worden helaas maar zelden gelezen.

Steff
2 maanden geleden

Top Marijn. Helemaal waar jou verhaal. 100% procent gelijk. Laten we hopen dat datgene waar jij en vele met jou voor staat werkelijkheid wordt..

Ad van Gemert
2 maanden geleden

Prachtig en een mooi ideaal beeld. Als iedereen zelf verantwoordelijkheid neemt en nadenkt komt het helemaal goed.
Alleen ben ik bang dat dit te ideaal is zolang er mensen zijn die vinden dat ze beter zijn dan andere en zich van alles toe eigenen zal het wat lastiger gaan worden.
Maar als het merendeel mee doet zal het al een heel verschil maken

Marit Van Hunen
2 maanden geleden

Geweldig Marijn,diep respect voor jouw uitspreken. Hoeveel medestudenten zullen zich hierdoor gesteund voelen! Ontzettend dapper. Het zal je niet makkelijk worden gemaakt, maar nu je zover gekomen bent moedigen we je aan: Hou vol, hou je rug recht, de waarheid zal aan uit licht komen. Het het duister komt uit zijn schaduwen, ten volle nu. Je bent niet alleen. Heel veel liefs en knuffels

Yvon
2 maanden geleden

Wauw ga zo door, deel en verbind met alle jonge mensen die onze toekomst in liefdevolle vrije handen hebben. En win het vertrouwen van de ouderen die wakker worden en weer voelen wat echt belangrijk is.
We maken een mooiere wereld met elkaar.
Ik deel ook!!!

Tesla
2 maanden geleden

Bedankt, Marijn, voor dit klinkende betoog vanuit de studenten-hoek! Inderdaad, het gaat vooral om jullie toekomst van de wereld waarin we leven. Ik support jullie zoveel mogelijk in dit verhaal want wat er nu gebeurt, dat mag en kan de bedoeling niet zijn! Respect voor de passie en visie.

Pieter
2 maanden geleden

Heel mooi geschreven. Ik ben nieuw in deze 'kant' van het verhaal, maar er staat hier niks concreets in. Ik hou me normaal liever aan de uitspraak "een bij verspilt zijn tijd niet een vlieg uit te leggen dat honing lekkerder is dan poep", maar ik voel me haast genoodzaakt hier op te reageren. Misschien ook om het gesprek te starten en jullie mij- en ik jullie kan overtuigen van onze bevindingen, onder het mom van verbinding in plaats van polarisatie.

Meta
2 maanden geleden

Heel goed stuk, ga zo door. Jullie zijn jong en jullie kunnen misschien deze nare ontwikkelingen stoppen en een andere wereld scheppen.

Mart
2 maanden geleden

Marijn, geweldig neergepend. Echt en evenwichtig. Mag ik ik mee in jouw idee van samenleving? Ik mis die namelijk al zo lang maar in extrema de laatste 20 maanden. Ga door met de strijd, je/jullie zitten op het goede spoor.

Astrid
2 maanden geleden

❤️

Reint
2 maanden geleden

Prachtig verwoord!👍🏻
Ik hoop dat je heel veel mensen kan ik inspireren. ❤

Kim
2 maanden geleden

Dank je wel Marijn! Volledige support vanuit mij! De nieuwe wereld gaan we met elkaar vormgeven, zonder mogelijkheid voor uitsluiting, maar gebaseerd op echt sámen!

Boudewijn
2 maanden geleden

Geweldig!!! wij staan volle bak achter jullie en wakkeren het vuur op de TU aan

Anja
2 maanden geleden

Beste Marijn,
Helemaal mee eens,je slaat de spijker op zijn kop.

htb
2 maanden geleden

Beste Martijn,
hopelijk gaan vele mensen dit inzien en gaan we op naar een andere maar mooie toekomst waar zelfredzaamheid en nadenken weer bovenaan komen.

Margot
2 maanden geleden

Ben zo blij dit te lezen. Zo helder, duidelijk en positief verwoord. Ik heb het vollste vertrouwen in een vrije toekomst zeker met de prachtige jonge mensen van nu die ook opstaan

Rein de Hart
2 maanden geleden

Dank je wel Marijn!

Remco
2 maanden geleden

Knap en helder geschreven!

Mirjam Bus
2 maanden geleden

WoW, mooi verwoord Marijn! En ik denk zomaar dat niet het hier niet mee eens kan zijn. Ik ben benieuwd hoe jullie (jongeren/studenten) gaan verenigen en strijden voor onze vrijheid.

Christi
2 maanden geleden

Goed stuk Marijn. Ik wordt zo blij van mensen zoals jij. Niet ontkennen maar gewoon helder na denken. Jonge mensen zijn de toekomst. Ik zelf zit op de helft van mijn leven ( volgens de statistieken 😉 ) Werkzaam als zorgverlener en kwetsbaar. De QR code heb ik niet . Waarom niet ? Omdat ik maar 1 keer gevaccineerd ben en daarna heftige bijwerkingen heb gehad. Ik ben dus gedoemd te testen , testen en nog eens testen . Tot 2G komt dan wordt ik buuten gesloten. Met mij miljoenen anderen mensen. En waarom ? Geen idee werkelijk niet. Vanaf dag 1 sta ik al anders in deze crisis. Ik ben geen ontkenner. Niet tegen vaccineren. Maar wel tegen de manier waarop we behandeld worden. Leven zonder angst. Samen heeft voor mij een totaal andere betekenis dan Hugo en Rutte schetsen. Net wat jij schrijft, ook ik heb zoveel mensen leren kennen. Door te praten, begrijpen en respect te hebben.
Vertrouwen

TvE
2 maanden geleden

Geweldig goed omschreven, de spijker op z'n kop! Meer van dit graag, van zo veel mogelijk verschillende mensen en dan delen maar. Laat de frisse wind waaien over ons hele land en dan de wereld over 🙏

Erwin van Houwelingen
2 maanden geleden

Fantastisch, ik sta achter je mening

Sonja
2 maanden geleden

Dus dat! Spot on. Prachtig beschreven.

Lureman
2 maanden geleden

Het is mijn leven en ik neem daar de volle verantwoordelijkheid voor maar wat een prachtig hoopgevend bericht. Ik zal het mijn kinderen van 11 en 8 voorlezen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen... Zelf nadenken

Grietje Reitsma-Hoof
2 maanden geleden

Goed geschreven stuk; het gaat tenslotte om jullie toekomst.70 jaar

Marion
2 maanden geleden

Mooi geschreven. Ik hoop dat meer juristen gaan opstaan om onze grondrechten te verdedigen. Samen staan we sterk!!

Carine
2 maanden geleden

Heel goed! Bedankt! Ga door! De naam Rainer Fullmich neem ik aan bij je bekend?!

Iva
2 maanden geleden

Wat fijn dat je je uitspreekt en dit deelt. Ik ben het volledig met je eens!

Dylan
2 maanden geleden

🙌🙌

H. Roeper
2 maanden geleden

Zie dit in de mainstream media te krijgen.
Daar ligt een groot probleem. Zij heulen met het OMT enz.en verzwijgen alles
Echt geen onafhankelijke media dus

J. DIJKEMA
2 maanden geleden

Je bent fantastisch bezig. Hou stand. Verzamel mensen om je heen. Zoek aansluiting bjj medestanders.

C de jong
2 maanden geleden

Ohhh,wat heb je dit mooi en goed geschreven volledig de waarheid
We worden op dit moment geleefd, ook ik heb er enorm veel problemen mee
Als ik kijk en luister naar mijn kleinzoon, die spreekt over de stomme meneers van Nederland
Ik mag niet trainen, dat doet de laatste maanden zoveel pijn om zoveel verdriet en ellende om me heen te zien en te horen
Hopelijk en aub, laat er eens meer opstaan en met waarheden naar buiten komen 😘

Marielle
2 maanden geleden

Wow! Wat krachtig en inspirerend!

Hank
2 maanden geleden

Het gaat nochtans niets veranderen, dit soort berichten.

Dorette
2 maanden geleden

Wat een goed geschreven stuk, precies zoals het is.

Antonia
2 maanden geleden

Goed stuk, prima verwoord.

Marianne
2 maanden geleden

Mooi Marijn! Dit inspireert.
Nu nog AIOS opstaan voor vroegbehandeling!.

Simone
2 maanden geleden

Ik begrijp ook niet waarom er niet meer wetenschappers / politici / journalisten van zich laten horen!
Er is meer behoefte aan tegen geluid.... Ik hoop met heel mijn hart dat jouw vertrouwen voor een mooiere toekomst uit komt❤️.

Maja
2 maanden geleden

Fantastisch dat er (jonge) mensen zijn die zich inzetten voor het behouden van onze o zo kostbare vrijheid. Respect! Hoop meer van jou te vernemen en te lezen.

Addie Jansen -Sterk
2 maanden geleden

mooi en duidelijk gezegd !!! 100% mee eens . iedereen mag wakker worden

Eric Groenewegen
2 maanden geleden

Ga zo door 👍🏼
Top !!

Ingeborg van Heumen
2 maanden geleden

Wat een geweldig goed stuk heb je geschreven Marijn, ik wil je heel graag bedanken voor je heldere, eerlijke woorden die hopelijk velen wakker schudt en ons weer laat verbinden.

Marielle
2 maanden geleden

Super goed geschreven. Complimenten!

George Centen
2 maanden geleden

TOP artikel Marijn.

Ernie
2 maanden geleden

Mooi stuk. Helaas roept het volk steeds luider om de invoer van een algehele vaccinatieplicht. En zo'n QR code, wat is daar nou op tegen?Juist lekker makkelijk, toch. Zo denkt men. Dus men wil die vrijheid en eigen verantwoordelijkheid helemaal niet.

Meriam
2 maanden geleden

Beste Marijn,

Wat een onwijs goed stuk. Ik ben blij met jongere zoals jij. Ga zo door, ben er ontzettend blij mee. Jij en de jongerendie er ook zo instaan zijn onze toekomst!

Yvonne Dijkstra
2 maanden geleden

Top. Goed geschreven. Ga doir mrt de strijd voor het te laat is. Mijn man, kinderen en ik hebben tot nu toe in vrijheid kunnen leven, dat moet ook voor de huidige jongeren en volgende generaties mogelijk zijn

Erik Wegkamp
2 maanden geleden

Sterk stuk Marijn!

Ruud
2 maanden geleden

Ik ben 63 jaar en gevaccineerd en ik sta voor 100% achter jouw boodschap. Nooit zal ik iemand uitsluiten of zelfs maar vragen naar zijn/haar vaccinatie status.
Vandaag wordt de QR toegangspas gebruikt voor Covid, maar wat gaat er in de toekomst gebeuren? Het lijkt steeds meer op een aflevering van "black mirror".
Ik wens jou veel succes, hopelijk gaan veel mensen wakker worden.

Kraan Hilma
2 maanden geleden

Geweldig.
Dankjewel zoals je het verwoord en waar je voorcwilt gaan.
Dank voor jouw inspiratie.

Arjan
2 maanden geleden

Heel mooi stuk , hou vast die gedachten , waak er over , onze mond kunnen ze niet beletten te spreken

Monique Kest
2 maanden geleden

Beangstigend, maar hopelijk te stoppen zodat we onze vrijheid weer terug krijgen.

F.j.r. Otten
2 maanden geleden

Een uitstekend stuk, we moeten opstaan tegen het schofferen van onze grondrechten. Dit geluid moet blijven klinken en steeds meer klinken. Ga vooral door.
Mvg F.Otten

Heleen Kessels
2 maanden geleden

Geweldig goed verwoord! Ik stuur dit door naar heel veel mensen!
Dankjewel

rien de Bruin
2 maanden geleden

Hallo Marijn,

Dank voor je prachtige tekst!
Ik ben 63 jaar en verwonder mij dagelijks over wat er NIET aan het gebeuren is!
IK woon in Tilburg en zie haast geen verzet tegen deze haast dictatoriale maatregelen, in een Universiteitsstad notabene!
Geen wekelijkse marsen door de binnenstad, geen jongeren die zich ten volle uitspreken, protesteren, waar blijven zij?
Ik doe al een jaar bijvoorbeeld geen mondkapje op, lees/beluister dagelijks diverse nieuwe mediakanalen, ben lid geworden van een platform dat deze ontwikkelingen op de voet volgt en MAAK MIJ ERNSTIGE ZORGEN over waar deze ontwikkelingen naar toe gaan. Twee spuiten waren de beloofde uitweg, maar nu is het al de bedoeling dat een derde, vierde, vijfde spuit volgt, walgelijk!
Ik ben niet universitair geschoold, daar ben ik inmiddels blij om omdat daar alle neuzen maar een richting uit lijken te wijzen.
Mijn familie bestaat uit advokaten, artsen,,,maar ieder loopt mee, bang uitgestoten te worden, terwijl zij zo hard nodig zijn, LAFAARDS zijn het, ze denken niet eens aan hun nageslacht, ik stel geen vragen meer, Ik bid en hoop dat jij met jouw pamflet de ogen mede zult openen!
Ik vertrouw er op dat het licht de duisternis zal over winnen, maar ben bang voor wat komen gaat.

Fijne avond, groet, Rien

Erna van Doorn
2 maanden geleden

Prachtig en heel duidelijk verwoord, hoop dat jij/ jullue een podium krijgen en gehoord worden. Er zullen zich veel mensen achter julllue scharen.

Haike
2 maanden geleden

Ben stil, ik lees, ik ben bang en hou mijn hart vast. Maar als ik dit lees krijg ik hoop in een leven zonder angst mét vrijheid. Dank

SuSanna
2 maanden geleden

Ik hoop Marijn dat je veel studie en leeftijdsgenoten mee krijgt.

Het is van de zotte wat er nu gebeurd en het wordt tijd dat iedereen hiertegen op staat en zeker de jeugd.

Laat jullie de toekomst niet afpakken.

Edwin Delsing
2 maanden geleden

Heb je er al eens aan gedacht je eigen universitaire studie te verwezenlijken? Er zijn denk ik genoeg juristen die graag tutor zijn van een groep studentien die "niet meer meedoen" en je op de weg naar zelfstandig jurist kunnen begeleiden. Denk aan mensen als Hiddema, Isa Kriens, Bart Maes, Jeroen Pols, etc. Medewerking krijg je misschien ook van het Mises Instituut. Overigens zijn de letters van je artikel te klein ;-)

Marga
2 maanden geleden

Beste Marijn, super dit! Jullie zijn de toekomst! Hou vol, als bijna pensionada sta ik achter je!

Paul
2 maanden geleden

Ik word erg gelukkig van jouw geluid. In de 1960-er jaren vormden de studenten de voorlopers in protest en vernieuwing van de samenleving. Nu tijdens Corona zijn zovelen zo oorverdovend stil: vakbonden, MKB, de cultuursector en de studenten. Maar dat begint te veranderen. Studenten voelen goed aan dat deze onvrije samenleving nooit hun toekomst mag worden. Jong of oud iedereen wil dat ons land weer vrij wordt met respect voor ieders keuze en onvervreemdbare rechten.

Nic
2 maanden geleden

Mooi stuk.
Maar juristen komen pas in actie als burgers hen daartoe aansporen. Wellicht wacht iedereen op elkaar om de eerste stap te maken?
Verder is de uitzending van Tegenwind met Prof. Matthias Desmet natuurlijk verhelderen in deze.
Maar kan er geen proces aangespannen worden waarbij iedereen zich kan aansluiten?
Bij verkeerde beurdinformatie of onverwachts kelderende beurskoersen, staan de advocaten met hun met hun oproep tot schade-uitkering al klaar met de intekenlijsten. Hier heb ik dit nog niet gezien…

Diana
2 maanden geleden

Tot in de kern geraakt! Hoop dat je velen medestudenten en anderen tot denken aan zal zetten met deze boodschap 💪

Ton
2 maanden geleden

Doorgaan Marijn Als jullie als jeugd op staan zal het veranderen. In mijn familie zit ook een jonge kerel die bij die ING werkt die zelfs al nu je medische gegevens mee neemt in alles. RABO had gisteren zogenaamd een storing maar na de storing bleek ineens je mobiele nummer gekoppeld aan je bankrekeningnummer Het is niet alleen vrijheid maar ook uitschakelen van criminelen, psychopaten Hugo lees je mee? daar lopen er 62.000 rij van rond

Hanneke Haverlach
2 maanden geleden

Kan alleen maar dankbaar zijn voor jouw woorden, ze geven me hoop voor de toekomst.

Marga
2 maanden geleden

Helder en liefdevol deze woorden, voor jouwzelf en onze (klein)kinderen.
Dat onze kleinkinderen mogen opgroeien tot een mooi mens zoals jij Marijn. Alles wat in mijn (on)vermogen ligt doe ik om het tij te kunnen keren. Zo’n samenleving als we nu met elkaar creëeren wil niemand werkelijk als ze er werkelijk goed over nadenken.
Bedankt voor jouw inzet mooi mens.
Veel wijsheid, liefde en doorzettingsvermogen in het schrijven/doen aan de ‘goede’ kant van onze toekomstige geschiedenis 🙏❤️🍀

Samantha
2 maanden geleden

Mooi stuk! Helder geschreven en raakt de kern van het probleem compleet! Goed gedaan!

Djerto
2 maanden geleden

Hey toekomst. Je doet het goed strijder.

Dick Bernard
2 maanden geleden

Zeker goed geschreven . De meeste mensen zijn te zwak van nature . Het is ook het makkelijkste om iemand anders de schuld te geven . Dit is iets dat al veel langer speelt . Mensen , ga weer u eigen broek omhoog houden . Ben trouwens niet tegen vaccinatie . Vr Gr Dick Bernard

Harry Janssen
2 maanden geleden

Fantastisch om te merken dat er meer mensen zijn die hetzelfde ervaren en denken. ik voel me hierdoor gesteund om mijn principes vast te houden

P
2 maanden geleden

…. niet barbecueën, geen harde muziek, geen alcohol, ga zo maar door… Noem er nog eens een paar dan.
Darvzujn toch ook logische maatregelen nu alles veel voller is geworden en velen hún puinzooi niet opruimen?!
Ik durf bijna te stellen dat wanneer de overheid had gezegd niet vaccineren, dat deze zelfde groep had geroepen, wel vaccineren.
Gewoon een grote groep die tegen de overheid is.
En eenmaal in het ziekenhuis beland je vol medicijnen laten proppen en niet wetende wat daar in zit.
Amen

Chantal van disseldorp
2 maanden geleden

Wat heb je dit prachtig verwoord. Ik ben blij met jonge mensen zoals jij die anders durven denken! Die heeft de wereld nodig want jij bent de toekomst en hopelijk geef jij samen met andere nieuwe denkers het nieuwe normaal
Straks weer een gezonde vorm !! Succes! ❤️

Meike Terhorst
2 maanden geleden

Prachtig ! Ingetogen en mooi.

Marjolein
2 maanden geleden

Dank je wel, Marijn! Helder geschreven uit het hart. 🙏

Gemma
2 maanden geleden

Mooi jouw geluid! Go go go. Ik ga je berichten volgen en steunen waar kan.

Stephanie Binning
2 maanden geleden

Fantastic Merijn how you have written this and so good you are standing up for fundamental rights. I hope that many of your fellow students will follow your example. Keep it up!

Rico
2 maanden geleden

hoi Marijn,
Zou je mijn gast willen zijn in een Potkaars uitzending waarin je vertelt hoe een studie rechten gaat in de coronacrisis? Ik ben benieuwd naar de moreel ethische en juridische afwegingen die we in de samenleving met elkaar maken en hoe dat terugkomt in de les, of hoe dat zich verhoudt met de lesstof. Hoe jouw docenten de praktijk van afgelopen twee jaar plaatsen in de context van jouw studie rechten. Hoe studenten daar mee omgaan en hoe er onder studenten over wordt gesproken.
De studio is in Almere,
je kunt me benaderen via twitter en https://potkaars.nl/contact

Lisa
2 maanden geleden

Marijn, je beschrijft exact mijn gedachten van de afgelopen tijd. De voorwaarden worden constant aangepast, waardoor we ons op een glijdende schaal bevinden. Voorwaardelijke vrijheid, ik had niet gedacht dat zo veel mensen, ook jongeren, akkoord zouden gaan. Bedankt voor je inspirerende stuk!

Sjaak Janssen
2 maanden geleden

Mooi gesproken Marijn. Ik ben 68 maar reken me graag tot de groep jongeren en studenten. Ook ik zie een mooie wereld, die op ons wacht. Laten we dat samen mogelijk maken, voor iedereen, in liefde en met wederzijds- en vooral zelfrespect. Op voor een betere toekomst 🙏

Lee Fogel
2 maanden geleden

Prachtig, om blij van te worden. Hoe meer mensen zich afzetten tegen de gedwongen medische keuze, hoe minder sterk de overheid staat met het afdwingen hiervan. Gezonde motors zoals deze mooie artikelen geeft voor mij Hoop!

Buma
2 maanden geleden

Dank Marijn!

GB
2 maanden geleden

Fijn dat je je zo uitspreekt, Marijn! Ik ben 57 en mijn hart breekt als ik zie hoe makkelijk we onze grondrechten weggeven...
Daarnaast zijn de vaccinaties nog in een experimentele fase. Dit betekent dat er een controlegroep nodig is van ongevaccineerden om de effectiviteit en risico's wetenschappelijk te volgen en controleren.
Laat het me weten als je de staat zou willen aanspreken op het onnodig opofferen van grondrechten. Dan steun ik je financieel. En met mij waarschijnlijk velen!

M Schilte
2 maanden geleden

Je staat niet alleen, Marijn

Tom
2 maanden geleden

Bedankt hiervoor. Wij steunen jullie 100%. Groeten uit Breda.

Duursma Rob
2 maanden geleden

Had het niet beter kunnen verwoorden.
Mooi en ik hoop dat deze boodschap bij veel mensen door gaat dringen

Bert P
2 maanden geleden

Jeetje gozer, wat een held ben jij.
Een echte zelfdenker, een uitstervend ras!
Hulde!

Marianna
2 maanden geleden

je bent in deze tijd nog jong, dus het moet wel, kritisch zijn,zeker als je wil gaan werken in een "rechtstaat".
ik wens je heel veel geluk en wijsheid

Annie van Lieshout
2 maanden geleden

Ha Marijn, wat fijn jouw stuk te lezen en de reacties daarop. Gelukkig zijn er mensen die een ander geluid laten horen. In de media gaat het toch vaak over vaccineren als enige uitweg, voor andere meningen is weinig ruimte. Ik ben niet tegen vaccineren, maar laat ieder zijn eigen keus daarin maken. Als 60 plusser behoor ik volgens de overheid tot de kwetsbare groep, maar dat bepaal ik toch echt zelf. Ik hoop dat je bij een talkshow uitgenodigd wordt om je verhaal voor een groter publiek te vertellen.

Petra
2 maanden geleden

♥️♥️♥️

Otto von Braeckenssieck
2 maanden geleden

Geweldig!

Tessa
2 maanden geleden

Marijn, dank voor dit artikel.
Bij ons thuis doet niemand aan de maatregelen mee, wij doen aan gezond verstand. En wij krijgen daardoor behoorlijk wat weerstand.
Gelukkig zijn er nog bewuste (jonge) mensen als jij waardoor ik de hoop op een betere toekomst niet op zal geven.

Monique Liebregts
2 maanden geleden

Wat een geweldig bericht !! Ik ga het verspreiden.

Elke Wisseborn
2 maanden geleden

Proficiat met dit stuk en je kritische geluid! Ik heb het op sociale media gedeeld en hoop dat iedereen dat doet.
Mocht je ooit behoefte hebben aan ondersteuning van je gezondheid: wees welkom!

Hans
2 maanden geleden

Je bent op de goede weg. Go for it.👊

Wilma
2 maanden geleden

Toppie.

Gré van van Veenendaal-Bosma
2 maanden geleden

Dank Marijn!!

Pieper
2 maanden geleden

Vecht door wellicht een petitie iets waarmee je een einde kunt maken aan deze waanzin. De QR code gaat gebruikt worden voor een digital paspoort . Waarin al ons gegevens staan en wat gebruikt mag gaan worden voor op de markt . We hebben veel te verliezen .

Martha
2 maanden geleden

Geweldig dat jonge mensen een zo heldere en scherpe kijk hebben op deze hele toestand en er ook nog eens voor op de bres gaan staan!!!!!

Martine
2 maanden geleden

🙏💯

Stefanie Jansen
2 maanden geleden

Goedzo Marijn, jij bent één van de 40% mensen die niet gehypnotiseerd is door de reguliere media. We zijn met velen; als wij hier gezamenlijk niet aan meedoen kunnen we vrij blijven. Velen zijn bang om hun stem te laten horen; jij niet en dat siert je echt. Keep it up!

trailer
2 maanden geleden

Goed verwoord maar de hoofdoorzaak wordt niet genoemd nl het corrupte geldsysteem wat op springen staat. Als die bom valt worden veel mensen NOG slechter en wordt het nog moeilijker als het naast apartheid niet uitdraait op geweld en armoede

Vos Antoinette
2 maanden geleden

Precies helemaal mee eens!

Danny Mol
2 maanden geleden

Hoera, weer iemand die zijn helder licht laat schijnen! 🌞Volledig wakker en alert 👏❤️🤗love it!

Pascale Smulders
2 maanden geleden

Geweldig verwoord! Go get them tiger!

Harry schutte
2 maanden geleden

Ik had dit zelf niet mooier kunnen verwoorden. ik neem graag het volgende voorbeeld, Gandhi, zette in zijn eentje geheel india op zijn kop om eerst alleen te beginnen tegen de overheersing van Engeland. Zijn aanhang werd steeds groter. 1 luchfers houtje is snel te breken maar een heel doosje tegelijk lukt mij niet. Samen staan we sterk met gelijkgestemden tegen dit kabinet en het uitvoerende beleid. laten we gezamelijk uit liefde, overtuiging en daadkracht omze energie bundelen om het tij te keren.

Tiny
2 maanden geleden

Super goed geschreven, helemaal met je eens. dankjewel

Mirjam de Kluijver
2 maanden geleden

Uitstekend betoog! De petitie ondertekend. 😊

Peet
2 maanden geleden

Wijze woorden,weg met de qrcode weg met die controle in de samenleving. Kom in verzet wis vandaag nog die onmenselijke regeltjes. Lieve groetjes peet

Cees Tettero
2 maanden geleden

Prachtig verwoord.
Succes met je studie.

P.krammer
2 maanden geleden

Dankjewel Marijn voor je heldere betoog! Je woorden geven mij hoop voor de toekomst! Ik sta volledig achter je!

Mikel
2 maanden geleden

Super mooi geschreven!
Waren er maar meerdere studenten die zo een kritische geest hadden. Blijf doorgaan, en vergeet nooit, je bent echt niet alleen.
God zegen.

Corien
2 maanden geleden

En het grootste deel van de volwassenen zal de jongeren hierin steunen want het gaat helemaal de verkeerde kant op.

Uit onmacht ben ik gaan schrijven naar de gemeente en een aangepaste versie naar alle leden vd 2e kamer, het plaatselijke weekblaadje en op social media. Resultaat: brief wordt niet openbaar in de gemeenteraad behandeld maar mag wel uurtje komen beppen met de burgemeester....zucht....🙄


Geachte burgemeester, wethouders en leden van de raad

Ik maak me enorm zorgen om de discriminatie van een groep medemensen die zich om uiteenlopende redenen niet laat of niet kan laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. Dit kan zijn uit geloofsovertuiging of medisch oogpunt, mensen die vinden dat een vaccin niet de oplossing is of het vaccin zien als een gevaar voor hun gezondheid. De woorden ‘wappies’, ‘anti-vaccers’ en ‘complotdenkers’ worden aan hen gelinkt en ze worden als asocialen weggezet onder toeziend oog van de politiek.

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe ….

Het kabinet is bezig met een heksenjacht op deze groep en spoort de reeds gevaccineerde burgers aan hieraan mee te doen. Hen wordt tijdens de persconferentie gevraagd om toch vooral in gesprek te gaan met deze afvalligen. Deze parias die volgens het kabinet schuldig zijn aan de oplopende besmettingen. De keuze voor hen is óf vaccineren óf sociale uitsluiting. Keuze uit twee dus zeker geen vaccinatiedwang hoor. Dé oplossing: want als je een ander de schuld kan geven, hoef je niet kritisch te zijn op je eigen handelen. Die ander, die asociale, als die dat prikje ‘gewoon’ neemt is alles opgelost, wordt alles weer zoals voorheen. De gevolgen van 3 kabinetten Rutte, waardoor de zorg tot op het bot toe is uitgekleed en het aantal IC-bedden drastisch is verlaagd, wordt voor het gemak maar even vergeten.

We zijn op weg naar een maatschappij aangedreven door technologische hoogstandjes. Nederland als bedrijf, niet als samenleving! Beleid op basis van cijfertjes en grafiekjes. Met één druk op de knop sluit je zo een groep andersdenkenden uit, met één druk op de knop veroorzaak je een nieuwe toeslagenaffaire, met één druk op de knop verwoest je het leven van vele mensen. Geen groen vinkje op je telefoon? Dan mag je niet meedoen. Dan word je buitengesloten. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. 45 miljoen investeren in het controleren van groene vinkjes i.p.v. het weer opbouwen van de zorg voor elkaar, het beschermen van de zwakken en ervoor zorgen dat de gezonde mensen gezond blijven. ‘Als er geld wordt gepompt in een controlesysteem en niet in de zorg, gaat het dus niet om de zorg maar om het controlesysteem’, aldus de tekst op een protestbord.

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe ….

Mensen worden uitgesloten op basis van hun vaccinatiestatus. Een eng en moreel verwerpelijk scenario. Het kabinet zet nu alles op alles om de 3G (groen vinkje bij vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs) te vervangen door 2G . Hiermee verdwijnt het middel dat aangeeft of iemand besmettelijk is of niet. ‘Ter bescherming van de niet-gevaccineerden’, durft het demissionaire kabinet dan ook nog te beweren. Vaccinatiedwang door te dreigen met uitsluiting. Niet meer welkom in horeca en niet -essentiële winkels, niet meer welkom op je werk. Als een dreinend kind dat zijn zin niet krijgt. Dreigen, een angstcultuur creëren om je zin door te drammen. Ten koste van alles. Ten koste van heel veel, ten koste van VEEL TE VEEL! Het coronatoegangsbewijs, 3G, 2G. Een systeem waar miljoenen in gepompt worden en dat geschikt is of gemaakt kan worden voor allerhande doeleinden. Een systeem waar je alle mogelijke privé gegevens aan elkaar kunt koppelen en mensen op basis van die gecombineerde gegevens kunt uitsluiten. Is dat wat we willen?

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe ….

Ik wil niet dat onze kinderen uitgesloten worden omdat ze geen vaccin willen in hun gezonde lijf. Ik wil niet dat onze jongeren in psychische nood komen vanwege de onmenselijke druk. Ik wil niet dat mensen zeggen: ‘ja, maar geef toe, ze roepen het toch zelf over zich af’, of ‘loop niet te zeiken en haal dat prikje gewoon’, en de dooddoener ‘je doet het niet voor jezelf maar voor de ander’. Je kunt echter pas voor een ander zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. En daar hoort een gedegen keuze om wel of niet te vaccineren bij.

Het zijn net mensen, deze niet-covid19 gevaccineerden. Mensen zoals jij en ik. De bakker om de hoek, jouw buurvrouw,jouw nichtje of oom, een collega. Mensen die net als jij bezorgd zijn, zich afvragen hoe dit alles verder moet. Het gros van deze niet-gevaccineerden zal alle vaccinaties van het Rijksprogramma in zijn of haar jeugd hebben doorlopen. Van difterie tot kinkhoest, van tetanus tot polio. Ze hebben echter net als veel gevaccineerden de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en besloten het coronavaccin vooralsnog niet te nemen. Niet om dwars te doen, niet om de samenleving op slot te houden, niet om hun medemens te pesten. Het zijn geen asociale mensen maar mensen die een andere mening hebben dan de overheid wenst.

❌ Asociaal is ineens de ongevaccineerde jeugdtrainer die elke zaterdag als vrijwilliger onze kinderen leert voetballen
❌ Asociaal is ineens de ongevaccineerde mantelzorger die dag in dag uit haar hulpbehoevende moeder verzorgt
❌ Asociaal is ineens de ongevaccineerde verpleegster die de langs de luier druipende ontlasting van jouw vader af wast, voor de 3e keer die ochtend.
❌ Asociaal is ineens de ongevaccineerde buurman die even komt kijken of alles nog goed met je is, een praatje met je maakt en ondertussen een lampje vervangt.
❌ Asociaal is ineens de ongevaccineerde wegenwacht die jouw auto bij nacht en ontij repareert zodat je naar je warme bedje kunt.
❌ Asociaal is ineens het ongevaccineerde raadslid dat haar best doet voor de inwoners van haar gemeente

De nogal zwaarlijvige voorzitter van de veiligheidsregios zit met trillende onderkin te vertellen hoe ondermijnend de uitspraken van Mona Keijzer zijn over het coronatoegangsbewijs, ze kan het beleid niet meer rijmen met haar verstand en geweten. En gelijk heeft ze, het is ook niet te rijmen. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder. Veelbelovende medicijnen worden niet getolereerd en iedere deskundige die een andere stem laat horen wordt voor gek verklaard, ontslagen en monddood gemaakt. Het vaccin is, ondanks dat er steeds meer bijwerkingen bekend worden, de heilige graal waar gezonde mensen mee ingeënt moeten worden. Maar wat als het mRNA vaccin niet zo onschuldig is? Wat als over 10 jaar blijkt dat we naar de verkeerde deskundigen hebben geluisterd? Is ‘dansen met Janssen’ dan the last dance geweest voor onze kinderen? Blijven we over met een zieke generatie en een privacyloze maatschappij? Ik hoop dat ik het godsgruwelijk mis heb!

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe ….

De gevolgen van dit beleid zullen ook in onze gemeente merkbaar worden. De psychische hulpaanvragen zullen de pan uitrijzen. Mensen die niet meer weten wat te doen. Mensen die ziek worden van de door het kabinet en de media verspreide angst en daarom hulp zoeken…… of niet, als het ze teveel wordt en kiezen voor zelfdoding. Het kabinet heeft dit stukje zorg mooi op tijd op jullie bordje gelegd.

Ik maak me zorgen
Ik maak me enorm veel zorgen
En daarom moet ik mijn stem laten horen
Mijn pen laten krassen
De inkt laten vloeien
Ongeacht wat voor bagger dit met zich mee kan brengen
Ik moet mijn stem laten horen
Voor mijn kinderen
Voor hun vrienden en familie
Voor jullie kinderen
En voor jullie vrienden en familie
Vraag je alsjeblieft af: ZIJN WE WEL OP DE GOEDE WEG?

We kunnen deze heksenjacht op een grote groep medemensen niet tolereren. Ik vraag mijn gemeente dan ook om richting kabinet aan te geven niet mee te zullen werken aan het discrimineren van welke groep mensen in onze samenleving dan ook. En ik vraag mijn gemeente om te weigeren mee te werken aan het toegangscontrolesysteem

Ans
2 maanden geleden

Zo blij met dit stuk. Eindelijk. Heb al die tijd gehoopt en gewacht tot er vanuit de jongeren m.n. studenten een reactie zou komen, waarin zij hun toekomst mee gaan bepalen. Fijn dat het vanuit een juridische hoek komt. Je hebt het goed verwoord en ziet het m.i. terecht.

Coby
2 maanden geleden

Heel goed!! Uit de grond van mijn hart hoop ik dat heel veel mensen vooral ook jongeren wakker worden en de handdoek in de ring gooien door niet mee te doen met die angstzaaierij. Blijf dicht bij jezelf en laat je horen! Liefs

M Amallah
2 maanden geleden

Super

Anja
2 maanden geleden

Top.
Nu nog massaal gedeeld krijgen in de media.

Lenneke Netjes
2 maanden geleden

Eindelijk wordt eens goed uitgelegd en vertelt wat er nu speelt. Ik vind het verschrikkelijk dat het wanbeleid van deze regering wordt afgeschoven op dniet gevaccineerden. Complete nonsens! Ik hoop dat de media ook weer eens wat meer onderzoek doet en stopt met het angst zaaien! Succes en mooi is deze beweging!

Monique
2 maanden geleden

AMEN!

Wim
2 maanden geleden

Prachtig verwoord en deze mensen hebben we nodig als nieuwe generatie. Ik sta er 100 % achter en loop voorop als het nodig is

Lidy van Oort
2 maanden geleden

Fantastisch!!
Kun je de nieuwe Minister van Justitie worden?

eline
2 maanden geleden

Super mooi en goed geschreven Marijn!

Klaas de Geus
2 maanden geleden

Macbeth111/3

And you all know security
Is mortals chiefest enemy.

Beste groet,
Klaas

Klaas
2 maanden geleden

Oh, zo waar! Hulde, mooi verwoord!

Louise
2 maanden geleden

Wat prachtig en hoopvol verwoord! Ik sta compleet achter je woorden en hoop dat we steeds meer mensen wakker kunnen krijgen om voor zichzelf te gaan denken en zorgen.

Jolanda
2 maanden geleden

Superrrr Marijn, je slaat de spijker op z'n kop

Joanne Konings
2 maanden geleden

Zo is het!

Karolien Lammens
2 maanden geleden

Marijn, you rock! Dank voor je moed je uit te spreken en zaken aan te karten. Dat is er nodig.

Rob de la Haye
2 maanden geleden

Marijn top verwoord, het is vooral jullie wereld, men aan het verkwanselen is. Jullie zouden gaan en staan moeten kunnen waar jullie willen . Ik ben oud en op de barricaden gaan als ik het kon, laat jullie jongeren en ook jullie ouders zouden mee moeten trekken om deze idioten een halt toe te roepen. Wij ouderen hebben al veel griepen en griepjes meegemaakt en het overleeft. Laat je asjeblieft niet jullie jeugd en toekomst ontnemen, door deze geldwolven die de wereld willen beheersen. We zijn lang genoeg slaven van deze maatschappij geweest. Wij de ouderen staan achter jullie.

Jan de Geus
2 maanden geleden

Beste Marijn !
Uitstekend verwoord!
Jan de Geus

Roger
2 maanden geleden

Niks aan toe te voegen 👌

Es
2 maanden geleden

Lekker wakker temidden van de slapenden, Marijn! Niks woke maar gewoon helder! Ben zelf in de 50 met man en kind van 11, we zien 't met afgrijzen aan, dus er zijn VEEL geluiden zoals het jouwe nodig! Sorry voor veel uitroeptekens maar 't kan niet genoeg uitgedragen worden, dit pleidooi, chapeau!

José
2 maanden geleden

Ik maak me oprecht zorgen voor wat ons allemaal nog te wachten staat! Zelf heb ik C- gehad en heb een serologische test laten afnemen in augustus (9 maanden erna) en ik had nog steeds voldoende afweerstoffen. Ik heb daar een stempel voor gekregen in mijn gele boekje. Hij is geldig tot februari en dan ga ik opnieuw voor een test, dus verantwoordelijks gevoel genoeg .Ik wil pertinent geen ✅, want ik ben een persoon en geen code. Ik vind het heel dapper van jou, dat je je nog uit durft te spreken. Er wordt al zoveel gecensureerd in ons “democratische” Nederland. Ik ben oprecht bang en hoop dat er mensen ook voor ons op gaan staan op een geweldloze wijze.

Spruit Maartje
2 maanden geleden

Wat mooi verwoord , dank je wel !!😘👏💯

anneke
2 maanden geleden

Blckbx zoekt presentatoren. Niet voor jou?

Gerda Blaas-hagen
2 maanden geleden

Toppertje !! 👏👏

marian
2 maanden geleden

Mooi krachtig en zo waar! Dank voor jouw betoog, ga er mee door en geef vooral niet op!

N.Sloep
2 maanden geleden

Marijn, jongen, van jouw soort hebben we 100 legioenen nodig!

Pieteke
2 maanden geleden

Heel moedig van je, Marijn!
Je bent een voorbeeld voor velen.

de Weerd Weerd
2 maanden geleden

Helemaal 1000 % met je eens !! Ben 68 dus geen studente, maar maak me ernstig zorgen over de nonchalance van de ouderen en de jongeren die hun vrijheid onbewust opgeven ....waarvoor?? Geweldig dat je zo goed doorhebt wat er aan het gebeuren is met ons leven !! Zie en hoop dat je door kunt dringen bij je medestudenten en we samen opstaan tegen deze coupeplegers !!!

Moon van Leeuwen
2 maanden geleden

Kippenvel, zo mooi dit😍 strijdlustig dat mag ik graag zien, blijf dit volhouden!!!
De media in met dit stuk, fantastisch👏🏼👏🏼👏🏼

Dirk Damen
2 maanden geleden

ik ben 70jaar en ben echt blij dat de jongeren het ook zien god bewaar me voor de kleintjes die nog geen weet hebben wat op hun af komt en daar zijn de ouderen en jongeren voor om hen te begeleiden naar een goede toekomst geweldig dat de studente het doen bvd

Marcel Mentink
2 maanden geleden

Dag Marijn,

Heel mooi geschreven, helemaal mee eens, hiermee maak je veel mensen 'wakker.
Echter ga je aan één belangrijk punt voorbij!
Hoe komt het dat we in deze situatie beland zijn(sinds maart 2020)?
Het verbaast mij waarom ik niets lees over 'de elite', ook niet in de comments die ik gelezen heb, volgens mij kwam ik hem een keer tegen tot nu toe in de reactie van Najef 'eliten'.
Met de Elite bedoel ik dus 'de mensen die aan de touwtjes trekken', want onze regering en alle regeringen all over the world zijn de marionetten van de elite!
Het is vrij simpel... men geeft diegene gelijk bij wie men in dienst is, en waarvan men afhankelijk is, met andere woorden: 'Wiens brood men eet, diens woord men spreekt'!
Ik zou zeggen, maak je verhaal compleet, zoek de fouten niet alleen bij ons kabinet, maar ga terug naar waar het probleem(in dit geval corona) ooit ontstaan is.
Hier een podcast met Drs. Karen Hamaker-Zondag waarin zij duidelijk maakt, hoe de wereld in elkaar steekt.
https://www.jornluka.com/the-trueman-show/the-trueman-show-39-drs-karen-hamaker-zondag/
Dan kom je erachter waarom onze regering zo achterlijk doet. En om de podcast met Drs. Karen Hamaker-Zondag kracht bij te zetten, zou je de video van Tim Gielen ook eens moeten kijken
https://rumble.com/vew7of-het-wereldmonopolie-van-de-elite-en-de-great-reset.html
Wens je heel veel succes met je studie... en maak er wat moois van ;-)
Oh jah, stop met de QR-code, stop met mondkapjes, stop met 1,5 meter, pin geld... betaal contant!

Vriendelijke groet Marcel
Oeps wacht ff... zou het bijna vergeten, kijk deze video dan ook even met Reiner Fuellmich en Dr. David Martin... schrik niet!
https://commonsensetv.nl/uw-belangrijkste-video-ooit-de-grootste-leugen-is-ontmaskerd/

Jenny Poelarends
2 maanden geleden

Krachtig geschreven man, ik hoop dat heel Nederland er zo over gaat nadenken.

Henriëtte Peer-Lokhorst
2 maanden geleden

Schittend gezegd!
Op deze jonge leeftijd al zo goed kunnen formuleren, het is een gave... ik hoop dat je de kracht krijgt om voor de vrijheid te vechten, op deze manier!
Zet 'm op!

Laura
2 maanden geleden

Martijn , bedankt. We moeten met allen sterk blijven !

Angela Vriend
2 maanden geleden

Dankjewel Marijn, ik ben diep geraakt. Je brengt precies onder woorden hoe ik ook voel en denk over de realiteit waar we nu in leven. Door de uitsluiting, afzondering en polarisatie die de maatregelen tot gevolg hebben is het voor velen lastig om openlijk voor hun mening uit te komen. Heel mooi dat jij dat wel doet! Het geeft mij steun en kracht om bij mijn eigen mening te blijven en vertrouwen te houden.

Jeanne-Tine
2 maanden geleden

Zeer goed verwoord! Laat alle jongeren, maar vooral ook ouderen van jullie horen. Ik schaam me voor mijn generatie (Mark en Hugo cs) die hun verworven vrijheden verwanselt voor de jeugd. Pak het terug, neem de leiding: NU! Het is jullie toekomst.

Lia Jonkman
2 maanden geleden

Mooi verwoord !!

E blom
2 maanden geleden

Wauauwwww wat een mooi Stuk! Dit voel ik zo intens! Ik zal vechten tot mijn laatste Zucht voor de Toekomst van mijn boys 17 en 20 jaar! Waar ik zo Trots op ben en die hun rug ook recht houden 🙏💪💪

Albert De Booij
2 maanden geleden

Beste Martijn,
Chapeau voor jouw brandbrief en wijze inzichten.
Keep on walkin’!
Albert

Public Intelligence Analist
2 maanden geleden

Op naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens! Resolutie 2361 van de Raad van Europa wordt geschonden! Zet hem op!!!
7.3.1. ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves;
7.3.2. ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;
7.3.5. communicate transparently the contents of contracts with vaccine producers and make them publicly available for parliamentary and public scrutiny;
7.5.2. use vaccination certificates only for their designated purpose of monitoring vaccine efficacy, potential side-effects and adverse events
https://ezaz.nl/wp-content/uploads/2021/07/rve-2021.01.29-resolution-2361.pdf

Leone Van Rooijen
2 maanden geleden

Wat een prachtig stuk. Dank voor je mooie woorden

Shirley Ekkerman
2 maanden geleden

En zo is het !!

Catharina Nijs
2 maanden geleden

als ik om me heen kijk zie ik ook steeds meer mensen stilzwijgend alles goedkeuren en ben dan bang dat mijn gezin 1 van de weinige is die het hier niet mee eens zijn. ik vind het heel mooi om te lezen dat er toch mensen zijn die er zo over denken. top strijd is het echt waard om te vechten

Sanne Isa
2 maanden geleden

Marijn for President! 🙌

Frans Kusse
2 maanden geleden

Beste Marijn,
Wat een prachtig manifest, recht vanuit het hart! Graag nodig ik je uit om mee te denken met een aantal groepen professionals die zich hebben verenigd, zoals het artsencollectief, luchtvaartcollectie, psychologen, ondernemers etc. Je kunt me bereiken op 0623669032.

Sherin Assegaf
2 maanden geleden

Prachtig verwoord👏🏼. Hopelijk zal het anderen inspireren hun blik te verruimen i.p.v. zich enkel te laten leiden door angstzaaierij door de overheid en alles maar klakkeloos aan te nemen voor waarheid. Hopelijk zullen er meer jongeren en studenten net als jou niet bang zijn hun mening te delen en durven ze de strijd aan te gaan!

Agnes Algera
2 maanden geleden

Wauw, wauw, wauw! Spot on - wat mij betreft ❣️
Dankjewel!!!

Brigitte vd Broek
2 maanden geleden

Wat hier geschreven staat is wat ik en vele anderen ook zeggen! En het is onbegrijpelijk dat de grootste groep zo met zich laat sollen!! Wat je hier leest is niet meer dan de heldere waarheid!!!!

Brigitte
2 maanden geleden

Mensen, ik roep iedereen op dit MASSAAL TE DELEN!!

Annet Weijermars
2 maanden geleden

Als moeder van vier jongeren kan ik niet anders
dan bijval geven. Goed onderbouwd artikel. Ga door
op deze ingeslagen weg!

Claudia Eikmans
2 maanden geleden

Overmedicalisering sowieso slechte ontwikkeling, vaccinatiedwang uit den boze.

Chiara
2 maanden geleden

Na het lezen van dit bericht groeit mijn hoop en vertrouwen weer. Dank!

Norman Serck
2 maanden geleden

Chapeau!

Eelco
2 maanden geleden

Goed stuk, geweldig initiatief. Ga zo door en hou vol!

Massie
2 maanden geleden

Dank je voor dit prachtige stuk! Ik hoop dat je meer studenten en jongeren hiermee hebt geinspireerd om kritisch te gaan nadenken en te stoppen met zo volgzaam zijn.

Annette
2 maanden geleden

Wat goed, daar word ik helemaal blij van, ik ondersteun het dan ook helemaal!

Nellie kat
2 maanden geleden

Geweldig geschreven voorbeeld voor veel mensen ik schrijf ook al vanaf dag 1 over dat het eerst ging over beschermen voor ouderen en kwetsbaren maar dat de jongeren nu al 2 jaar de dupe van alles zijn niets meer kunnen en mogen wat ze leuk vinden zonder QR heb respect voor elkaars keuze wij gaan normaal met elkaar om gevacc.en ongevacc. Laat ouderen nadenken hoe zij het hadden gevonden om dit op die leeftijd hadden mee moeten maken, dan moet ik steeds aan de woorden van mijn lieve papa denken: hoop dat jullie wat wij hebben mee gemaakt NOOIT zullen mee maken, denkend aan die woorden kijk ik met grote angst naar onze (klein)kinderen en voor hun toekomst. Dit is zo ongelooflijk bizar wat er nu gebeurt en 2 jaar en langer terug hoorde je nog mensen dat ze de "griep" hadden nu is ineens alles carona heel apart dit toen gingen we ook niet testen en lagen de ziekenhuizen ook vol waren er al tekort bedden en personeel en evengoed ziekenhuizen en verpleeghuizen blijven sluiten maar nee hoor de schuld is niet van de overheid lekker om nu andere mensen de schuld te geven en niet alleen ongevacc.ook gevacc.besmetten dit weten ze maar toch constant de waarheid verdraaien en de schuld afschuiven Abnormaal! Vaccins doen hun werk niet de maatregelen ook niet wij moeten dit net als altijd laten gaan want dit virus kun je niet uitroeien door een "zgn.vaccin" en is er over jaren nog net als altijd zo was met "de griep" dus terug naar het leven van 2 jaar geleden, dan kunnen de jongeren weer normaal doen, wat jongeren behoren te kunnen doen zoals dingen die ze leuk vinden en sporten en gewoon naar school en werken. Dus STOPPEN NU EN Leven geen trauma's geen depressie's meer voor jongeren, maar normaal zoals het hoort gezonde jongeren die genieten van het leven.

Wim Voorbij
2 maanden geleden

Helemaal mee eens. Ook gezien gezondheidsoogpunt.

Schaamharie
2 maanden geleden

Mijn opa had wel eens mond en klauwzeer in zijn stal,,"niets aan doen, de zwakkere gaan dood; de sterken overleven en worden immuum", nou jij weer,,,🤔

Ilse
2 maanden geleden

Zeer goed verwoord.
Hoop dat steeds meer mensen tot dit inzicht komen
En ik kan gerust zeggen dat ik al meerdere keren gedemonstreerd heb tegen dit beleid en het allang nodig vind dat de mindfuck moet stoppen
Niemand is de morgen beloofd, alleen het nu geldt.

Lilia
2 maanden geleden

Wat goed om te horen dat jullie je sterk maken voor de vrijheid. Hopelijk vindt dit initiatief veel navolging. Het zal nodig zijn.

Ada
2 maanden geleden

Helemaal mee eens!

Gio
2 maanden geleden

Top!

Riek Heres
2 maanden geleden

Fantastisch stuk!

Astrid
2 maanden geleden

Wow, zo mooi en duidelijk gesproken!

Wim Boelens
2 maanden geleden

Geweldig stuk! Houd vol! Zie voor deskundige medestanders vooral ook bij www.maurice.nl onder de “uitkijktoren” .
Ik ben 69 jaar en heb ook Nederlands en notarieel recht aan de VU gestudeerd (ben nu gepensioneerd) Ik ben heel blij jouw verhaal vanuit de VU te horen!
Ik zou graag ook meedoen aan verzet tegen wat er nu gebeurt. Mijn juridische hart huilt.
Ik ben ook heel blij met alle positieve reacties op jouw stuk!

Murielle
2 maanden geleden

Het maakt me zielsgelukkig dat er nog jongeren zijn die voor hun toekomst willen vechten. Jullie zijn het beleid van morgen. Jullie zijn de bewakers van de veiligheid en vrijheid voor de komende generaties. Doe zo voort en verenig jullie. Veel sterkte, kracht en Liefde.

Braas Jolanda
2 maanden geleden

Super gesproken .ik vind het alleen heel erg jammer dat er heel veel mensen .de andere kant niet horen lezen .of niet willen horen door angst .die helaas veel mensen is aan gedaan

Pim
2 maanden geleden

Ondanks dat ik tot de groep van ouderen behoor sta hier volledig achter. Nu maar hopen dat Rutte en consorten, na dit epistel gelezen te hebben, ook gaan inzien dat hun gekozen weg tot een wel zeer verwrongen maatschappij leidt. Misschien een referendum houden?
Goed en gedegen stuk.

Daniëlle
2 maanden geleden

Bedankt! Het geeft een klein beetje moed dat er jonge slimme mensen zijn die zich uitspreken en een ideaal hebben!! Ga door, kom op een invloedrijke plek en doe iets voor ons land en onze toekomst, ik zal u steunen!!

Zairah
2 maanden geleden

Eindelijk. Mag ik al op je stemmen? Mijn leeftijdsgenoten maken er een potje van 🙏

Tineke
2 maanden geleden

Dit is geweldig goed omschreven. Precies zoals ik er ook over denk. Ik hoop dat dit tot de massa door gaat dringen. Ik ben 60 en heb alle vertrouwen in de jongere generatie. Er is zoveel liefde en verbinding. Samen maken we een betere wereld.

Pascale Kamminga
2 maanden geleden

Prachtig, waar en helder Marijn. De wereld heeft mensen zoals jij nodig! Dank! Dit geeft hoop!

Menno de Bree
2 maanden geleden

Dank je wel voor deze wijze woorden en succes met het protest

Tijmen van t Foort
2 maanden geleden

Na de coronatijd het nieuwe normaal voor burgers: (1) houdt afstand, (2) zorg voor schone lucht, (3) met klachten naar de dokter - allemaal net zoals bij de griep. En het nieuwe normaal voor de overheid: zorg voor een deltaplan luchtzuivering, zoals er nu al beleid gezet wordt op waterzuivering.

Justine
2 maanden geleden

Dank je wel!!

Lucas Vermaat
2 maanden geleden

Hi Marijn,
Wat was het fijn om jouw stuk te lezen!
Een mogelijke - meer spirituele - verklaring, is wellicht te vinden in overleveringen uit de inheemse bevolking op aarde.
Zij gaan uit van demonische krachten (energieen), die de aarde al heel lang in de greep hebben. Hieraan zijn, per werelddeel, andere namen aan gegeven (Djinn, Archonten, Satan, etc). Ik houd het even op de Noord-Amerikaanse, ´Wetico, the mindvirus´.

https://veilofreality.com/2021/06/22/wetiko-healing-the-mind-virus-that-plagues-our-world-paul-levy-tcm-62-part-1/

Ik ben benieuwd wat jij daarvan denkt.
Groetjes,

Lucas.

Tijmen van t Foort
2 maanden geleden

Vroeger (jaren 50-70) had je de militaire dienstplicht. Dat was net zo iets. Het verzet daartegen heeft mij tien jaar van mijn leven gekost maar is uiteindelijk goed opgelost. Zoiets doe je met democratische middelen. Dat kan ook in het geval van Corona. Niets om bang voor te zijn. Heb ik alle vertrouwen in.

Tijmen van t Foort
2 maanden geleden

Gisteren mijn ogen gecontroleerd. Oogfoto's gemaakt. Vraagt de assistente aan mij: "Hebt u ook last van staar?". Mijn wedervraag: "Kunt u iets zien op de foto's?". Haar antwoord: "Dat mag ik niet zeggen". Daar moet ik het dan mee doen. Niet erg bevredigend. Wel herkenbaar.

Coryne
2 maanden geleden

Wijs en dapper en krachtig zoals je spreekt. Hoop-geven als jij met anderen die er net zoals jij in staan de toekomst gaan vormgeven. Ik steun je en Hoop steeds meer mensen

Marco Reddingius
2 maanden geleden

Complimenten voor je stuk. Duidelijker kun je het niet neerzetten.

Nico Noort
2 maanden geleden

Als ouderejaars van 77 jaar steun ik je verzet!
Maar ook gewoon als weldenkend mens.

Dasha Serck
2 maanden geleden

Helemaal mee eens!

peter de bakker
2 maanden geleden

Ik vroeg mij al een tijdje af: waar blijven de studenten? In mijn beleving waren het altijd de studenten met de werkers van de vloer, die samen optrokken tegen instituties en overheden die er alleen maar zijn om hun eigen verworvenheden veilig te stellen. Dus heel fijn en inspirerend om dit geluid te horen!!! Luister ook eens naar Joe Cocker's: N'oubliez jamais, waarin hij het natuurlijke generatieconflict bezingt. Ook kippevel.

Yessa
2 maanden geleden

Sommige studenten denken dus WEL na… en kletsen NIET hun angstige professoren na. 🥳 Angstige zeg ik, omdat de vele meepratende professoren bang zijn voor hun inkomen, positie en reputatie, zodra ze tegen het kabinet ingaan. Studenten hebben veelal ongegrond vertrouwen in de gevestigde orde. Verfrissend geluid dus. Mensen zoals Marijn, met verstand EN gevoel voor ethiek, zijn tzt hardnodig en kunnen we goed gebruiken, zodra de oude orde is afgezet.

José
2 maanden geleden

We zouden willen dat meer mensen naar buiten treden zoals jij, chapeau dat jij op jonge leeftijd wel ziet wat anderen niet zien. Ik hoop oprecht dat jullie het tij kunnen keren. Ik doe mee al val ik buiten de leeftijdsgroep van jouw. Ik hoop dat jullie net als wij toen we jullie leeftijd hadden vrij kunnen zijn om dingen te doen, te gaan en staan waar je wilt zonder beperkingen. Inderdaad het lijkt net alsof iedereen is gestopt me nadenken! Doe waar je je goed bij voelt. Mijn stem heb je!

Marion
2 maanden geleden

Beste Marijn, Wat een prachtig positief en verbindend betoog! Zo is het; de jongere generatie moet opstaan en leven/ werken vanuit liefde en verbinding. Vanaf 2024 is de tijd er astrologisch gezien klaar voor. Hoe leuk om te zien dat jij één van de voorbereiders bent om de angst los te laten en vanuit verbinding te bouwen. Veel licht en wijsheid wens ik jou en ins allen toe! M

Wout Visser
2 maanden geleden

Tikje wereldvreemd .... Nederland is een zeer dichtbevolkt land. En als veel mensen dicht op elkaar leven, dan ontkom je niet aan regels en ordening -- in het belang van een goed functionerende samenleving..

HannaH
2 maanden geleden

Dank voor een zinvol geluid van de jongeren. In de zestiger jaren stond ik nog op de barricades, maar nu is mijn hoop op jullie gevestigd

Wim Heppe
2 maanden geleden

Veel dank voor het schrijven van deze geweldige goed geschreven brief, dank je wel alle studenten, professoren die hier aan mee werken en gewerkt hebben

Monique
2 maanden geleden

Op naar een mooie wereld Marijn! Jouw betoog geeft moed! Ook wij verbazen ons waar de juristen en advocaten blijven terwijl onze democratie steeds verder aan het verdwijnen is. Ga door en verbind zou ik zeggen. Ik hoop dat de media jou weet te vinden.

A Senden Janssen
2 maanden geleden

Veel succes

Özden Tuna
2 maanden geleden

Als alumnus (1990-1996) hartgrondig mee eens !

Tom
2 maanden geleden

Wat een verademing. Ik hoop je een keer te mogen zien op de NPO waar ze op dit moment de werkpaarden lijken te zijn van de overheid. Ik ben benieuwd hoe jij, als rechtenstudent, naar het optreden van Gerard Spong gekeken hebt bij Op1. Ik vond het misselijkmakend. Het gevaarlijke van dit soort uitspraken (dat de 'ongevaccineerden' doden op hun geweten hebben en daarom verplicht gevaccineerd moeten worden), is dat mensen dit gedachtengoed overnemen. En wanneer een Hugo de Jonge, een Gerard Spong, mensen met 'aanzien', dit soort ideeën (mogen) verspreiden, geeft het bovendien een vrijbrief voor de burger dit ook te doen. Ze hebben er óf geen besef van, of het interesseert ze niet dat dit vriendschappen/goede verhoudingen tussen familieleden / buren/ collegae etc. verwoest en kapot maakt, en hierdoor de levens en gezondheid van de burger (gevaccineerde en ongevaccineerd) schaadt. Het is hierdoor mijns inziens opruiend. Spong noemde tijdens zijn betoog een aantal namen en krantenberichten om zo zijn mening als voorstander van een vaccinatieplicht te onderbouwen/bekrachtigen. Echter zijn er net zoveel wetenschappers/ artsen etc. op te noemen die hier grote bezwaren tegen hebben, en kritiek hebben op het beleid en dat de ongevaccineerden steeds als schuldige worden aangewezen. Maar deze mensen worden (blijkbaar bewust) niet uitgenodigd/geïnterviewd. Ik heb altijd geleerd dat goede journalistiek in een gezond democratisch land de luis in de pels van de overheid hoort te zijn.

Guido Aijkens
2 maanden geleden

Top! Ik hoop dat Hugo je uitnodiging aanneemt.

Chris
2 maanden geleden

Met jonge mensen zoals jij en je medestanders, krijg ik weer hoop in de samenleving.
Houd vol! en dank jullie wel!

Rob Bor
2 maanden geleden

Zoals de geschiedenis ons leert hebben studenten de kracht om maatschappelijke veranderingen in te zetten. Het is de hoogste tijd om de Rutte doctrine te beindigen en sociaal/maatschappelijk verbondenheid de rode draad weer wordt. Liefde, gezondheid en vrijheid. De basis, de meeste is de LIefde voor elkaar.

Lobelia Stans
2 maanden geleden

Als moeder en mens ben ik superblij met dit verhaal, en dat de studenten en jongeren het nu ook genoeg vinden, top ! Het is lang geleden dat er gevochten moest worden voor je vrijheid in dit land, zo lang dat de meesten niet eens weten dat ze die moet bewaken, maar het gaat om jullie toekomst!

Jan Feersma Hoekstra
2 maanden geleden

Marijn,

Misschien zou je wat scherper naar dat deel van de ijsberg kunnen kijken wat onder water zit!
Vooral vanuit het perspectief van samen leven en samen verantwoordelijkheid nemen!! De overheid dat zijn wij zelf!

Mirjam
2 maanden geleden

GEWELDIG!!! Wakker worden, leven in liefde en vrijheid!

Jo
2 maanden geleden

Ik ben 85 jaar en vind jou geweldig!

ellen van raaij
2 maanden geleden

Wauw, wat een geweldig mooi verhaal heb je opgeschreven.Krijg er kippenvel van!
Ga zo door en verspreid het over de gehele wereld

Jan Weststrate
2 maanden geleden

Als oudere jongere van 59 sta ik hiet helemaal achter. Heel goed geschreven. Gelukkig dat er nog mensen zijn die nadenken en proberen de banggemaakte burgers wakker te maken.

Olivier
2 maanden geleden

Hoi Marijn,

Jij verwoord en stelt aan de kaak, wat hoognodig aan de kaak gesteld moet worden. Dank daarvoor! Goed om te lezen. Ik ben het er helemaal mee eens!!

Olivier

Dierenarts.

Cors van den Berg
2 maanden geleden

Kan je hulp gebruiken, neem rustig contact op. Een duidelijk en helder verhaal.

Karin
2 maanden geleden

Ben zo blij met je tekst! De logica was vanuit medisch standpunt al ver te zoeken. Top dat je erop wijst dat er juridisch ook eea hapert. Je oproep tot zelfstandig denken en n nette vorm van protest steun ik, als oudere, graag. Tijd van verbinden komt er aan.

Wil
2 maanden geleden

Dankjewel Marijn! Nog heel lang heel veel energie om hiermee aan het werk te zijn en blijven!! Compliment !!!!

Barry Wentzel
2 maanden geleden

Fantastisch. Ja, ieder van ons kan het virus van liefde, vrijheid en gezondheid genereren voor een gezonde toekomst en een gezond nu. Schapen zijn daar niet toe in staat.

SMEETS Karien
2 maanden geleden

Mooi gesproken!

Ger
2 maanden geleden

Held

Truus
2 maanden geleden

Fantastisch dat ook studenten zich verzetten. Mooi geschreven.
Hopelijk bereiken jullie Den Haag en vele anderen.
Hou vol, je bent niet alleen.

Sylvia
2 maanden geleden

Dank je wel voor je moed en de mooie manier waarop je mensen bewust probeert te maken van wat er werkelijk aan de hand is. Ik hoor zoveel mensen zeggen dat ze het niet eens zijn met maatregelen en dan volgt ‘ maar wat kan ik daar aan doen’ . Alsof we geen keus hebben. Maar dat hebben we wel, zoals jij met jouw actie laat zien!

Pascal de Winter
2 maanden geleden

Goed man. Dat je opstaat!
Als ik ergens mee kan helpen roep het maar. Dan kijk ik hoe mij dat past.

Sarala
2 maanden geleden

Wat een mooi stuk. De vragen die jij je stelt, stel ik mij ook, ook al ben ik van de vorige generatie. Ik ben blij met jonge mensen zoals jij want inderdaad jullie én wij moeten kiezen hoe wij onze wereld willen inrichten. Elke keuze die we nu maken, creëert de toekomst. Verbind, heb lief en belichaam deze nieuwe wereld. Teach what you preach! Marijn inspireer mensen om je heen. Ik doe mee. En als ik kan ondersteunen graag!

Anne
2 maanden geleden

Je bent een held, goed dat je je zo uitspreekt!

Ingrid Roosjen
2 maanden geleden

Super gesproken ...Respect

Niels
2 maanden geleden

Dank Marijn voor dit geweldige stuk! Dit moeten veel meer mensen lezen.

G ten Hoeve
2 maanden geleden

Ik hoop dat je vele generatiegenoten kan inspireren. De jeugd is de toekomst.

Anny van Weerdenburg-Vos
2 maanden geleden

Ik als oma van 69, ben zo blij met dit schrijven! Speciaal voor de toekomst van mijn kleinkinderen! Dankjewel Marijn!

Yvon
2 maanden geleden

Dank je wel voor het verwoorden van jouw inzichten... we gaan een andere wereld neerzetten waarbij een bepaald beroep gewoon niet meer terug gaat keren... ik denk aan politici... klaar daarmee... we gaan het zelf doen... we zullen nog veel moeten leren... maar wat geeft dat... slechter zal het nooit worden... langzaam zijn bij velen de ogen wijd open gegaan en door mensen zoals jij heb ik een heel mooi beeld van de toekomst...

Chris
2 maanden geleden

Beste Marijn, ik ben diep onder de ook indruk van jouw scherpe analyse. Jouw woorden geven hoop. Ik hoop dat je veel andere jongeren kunt bereiken en overtuigen dat het absurd is wat er nu gebeurtin deze "democratie". Dat mensen die kritisch zijn en vraagtekens zetten, wat zeker voor juristen, wetenschappers en artsen intrinsiek aanwezig zou moeten zijn - over welk onderwerp dan ook- ook gehoord worden en de politiek verder gaat nadenken hierover. En de grondwet zal blijven respecteren en breder gaat kijken om dit probleem aan te pakken. Waarbij we zelf met zijn allen ook moeten blijven opletten denk ik.

CHRIS
2 maanden geleden

Ter aanvulling; en alle niet- jongeren:-)

Sandra
2 maanden geleden

Goed geschreven, just like it is!
Ik hoop dat veel studenten zich zullen verenigen in deze. Ook de geprikten zullen zich toch wel belazerd voelen inmiddels en zien dat er iets (veel) niet klopt??

Laat maar van jullie horen en zien en dan wellicht tot ziens bij de 2e kamer voor de deur ;-)

Roelien
2 maanden geleden

Chapeau!!!!
Blijf je boodschap verspreiden er worden gelukkig steeds meer mensen wakker!!
Roelien

Chiel
2 maanden geleden

Precies deze zaken die je hier benoemd hebben mij beziggehouden afgelopen 1,5 jaar... Blij dat ik mij hierin gesteund voel door jongeren met een hart voor Rechten! Toevallig gisteren een interview van Mattias Desmet beluisterd. Hij legt uit hoe dit proces van "massavorming" werkt in een maatschappij vanuit een psychologisch perspectief. Aanrader! Blijf je vooral uiten en ga met respect het gesprek aan met mensen. Het wordt nog een lange weg...

Ruben
2 maanden geleden

Amen!!!!
Well done, well spoken…. Ik hoop zo mee dat meer ogen zullen openen…..
Het geruststellende is dat het zal werken als een ventiel, als men het eenmaal ziet/voelt kan je niet meer terug…..

Marja Talsma
2 maanden geleden

Jullie hebben volkomen gelijk ga in verzet en vecht voor jullie toekomst voor een betere wereld om in te leven.

Ineke
2 maanden geleden

Dank je wel... Geweldig dat jij je uitspreekt over alle wantoestanden en het gebrek aan inzicht en het steeds verder inpakken van onze grondrechten... Ik hoop dat héél binnenkort velen de QR code van hun telefoon gaan weggooien en al dat testen stopt... het dient nergens toe behalve het in leven houden van angsten... samen op weg naar een nieuwe maatschappij, gebaseerd op liefde, respect en eenheid 💗🙏💗🕯🌹

Inke
2 maanden geleden

Marijn, dank je wel voor je inspirerende woorden. Ik ondersteun ze van harte.

Kortekaas Jan
2 maanden geleden

Geweldig geschreven en als vele NEDERLANDERS dit lezen gaan misschien eindelijk hun ogen open dat ze dan eindelijk door hebben dat ze door RUTTE en DE JONGE EN HET RIVM EN WHO worden belogen en bedrogen met dat gif serum wat voor veel mensen dodelijk is ! Kijk maar naar DE ÓVER STERFTE

Adriana Heekelaar
2 maanden geleden

Helemaal goed deze berichten! Voor mij als oudere gelden deze zaken ook! Ik ben al bijna 2 jaar niet in een supermarkt geweest en zie alleen mijn familie of een vriend(in) alleen op afspraak. En ik baal giga van alle onduidelijkheden/leugens.

Marian
2 maanden geleden

Prachtig geschreven!!

Lavienne Marengo
2 maanden geleden

Wat fijn om te weten dat iemand z'n verstand nog heeft. Ik ben jong met 3 Kids. En ik ben elke dag oprecht bang voor mijn toekomst en die van hun. Nu is het nog allemaal politieke bladiebla. totdat die lijpen in de tweede kamer echt tot actie over gaan om te krijgen wat ze willen. Laten we hopen dat mensen zoals jij een verschil kunnen maken !

Esther
2 maanden geleden

Precies dit!

Gerdi
2 maanden geleden

Bravo!

Donna Centino
2 maanden geleden

Wat prachtig verwoord. Een eigen keuze maken, autonoom zijn en niet meegaan in een angst-, dwingend sociaal maatschappelijk, cultureel verkeer! Vrij zijn in wie je bent met alle respect in liefde en compassie. 💝

Louise vd Sande Bakhuyzen
2 maanden geleden

Dank je wel Arjuna voor je dappere, ware wijze woorden. Door jouw stem voel ik me gesterkt 🙏🏻

Cindy
2 maanden geleden

Ongelooflijk hoe snel de mensen iets wat compleet absurd is maar normaal zijn gaan vinden. Weg met de QR-code. Nooit aan beginnen. Dankjulliewel voor de inzet, ga door!

M.S.
2 maanden geleden

Dank je wel. Ik ben 77, en ik word er heel blij van dat er jonge mensen zijn die opstaan, zoals jij, en zich op doordachte wijze uitspreken. Dat geeft hoop.

jaap van deursen
2 maanden geleden

Whow
Super
En mooi uitnodigingd geschreven

Micha Kuiper
2 maanden geleden

Wauw.

Anneke Pannekeet
2 maanden geleden

SUPER Marijn!!!
Je bent een topper!!
Groot voorbeeld voor velen!!💟

Geerte Bartlema
2 maanden geleden

Goed gezegd,veel belovend en opbouwend.

Mariette
2 maanden geleden

Dag Marijn,
Lof voor je heldere kijk op wat recht is! Ik hoop dat jij nog veel voor Nederland mag betekenen in jouw vakgebied. Ik heb alle vertrouwen in jou!

DO
2 maanden geleden

Mooi geschreven. En dan nu op naar Den Haag met ALLE studenten en ALLe JOngeren. Het is JULIe toekomst die heel erg in het geding is. Afz vrouw van 68 die niet gevaccineerd is en super gezond

Emerentia Moermans
2 maanden geleden

Wat een geweldig stuk! Laat het cadeau wat je gekregen hebt van God niet afnemen dat is vrijheid! Het kwaad wil slaven van ons maken! Vecht voor jullie toekomst en vrijheid! God’s zegen toegewenst! Ik ben 74 en vecht mee voor jullie vrijheid! Jullie hebben daar recht op!

Monique
2 maanden geleden

Chapeau, keigoed omschreven!!!

Vincent van der Kraan
2 maanden geleden

Geweldig Marijn! Ik ben het volledig met je eens en ik hoop dat je veel van medestudenten kan meekrijgen. Van jullie moeten we het hebben, kritische vrije denkers. Veel lof van een 60-jarige..

Annelies Mulders
2 maanden geleden

Heel goed geschreven. Ga door en houd vol. Weet dat jullie niet alleen staan. Er is meer verzet dan je misschien ziet. Ikzelf heb al anderhalf jaar de Eerste en Tweede kamer alsmede allerlei media geschreven met allerlei (wetenschappelijk) onderbouwde teksten die ik verzameld heb. Samen staan we sterk!

Marjon
2 maanden geleden

Deze brief raakt zo de kern! Zo wijs! Hoop dat veel mensen dit gaan lezen en steeds meer mensen op gaan staan en hun eigen verantwoordelijkheid gaan nemen. Laten we kritisch blijven en onze vrijheid, gezondheid en liefde weer terugkrijgen. Samen weer de verbinding zoeken. Bedankt Marijn!

Veronique Volger
2 maanden geleden

Beste Marijn,
Mensen zoals jij met een gezond verstand zijn tegenwoordig in de minderheid. Ik hoop van Harte dat meer mensen hun verstand en hart gaan gebruiken om deze bizare wanstanden om te keren. Mijn hart is gebroken omdat ik mezelf heb laten dwingen en dus verraden!

Laszlo Maracz
een maand geleden

Tot nu toe ging het voor de pionnen van de NWO van een leien dakje. Er was geen ideologisch gemotiveerd verzet. Dat gaat nu veranderen. Ga zo door Marijn en cs.
https://onsleger.nl/wp-content/uploads/2021/12/1401032ISSUE32_Ik1K_RGBWeb.pdf

Astraea
een maand geleden

Wat goed geschreven, zo fijn om te lezen dat er studenten zijn die dit ook zo ervaren. Ga ermee door!

Elisabeth
een maand geleden

Dank, dank, dank Marijn. Kippevel na het lezen van jouw verslag/bericht.
En vooral zo fijn dat het komt vanuit jouw leeftijdsgroep. Inderdaad is de toekomst van jullie. Ga hier ajb mee door. Succes!

Marjolein van Eijndhoven
een maand geleden

Petje af voor deze jongeman! Heldere uiteenzetting zonder ook maar iemand te kwetsen of beledigen. Dank! Ik deel dit bericht graag!

Martine
een maand geleden

Heel mooi en duidelijk verwoordt! En dat zonder vingerwijzing 😊

Jan
een maand geleden

The more a society drifts from truth the more it will hate those who speak it. (George Orwell)
Gelukkig heeft de jeugd de toekomst. Dus is er hoop!

david slingerland
een maand geleden

Goed geschreven! Ik begrijp eigenlijk ook niet dat jongeren meer in verzet komen. De schending van de burgerrechten raakt jullie het meest. Studentenorganisaties doen te weinig voor deze grote groep.

Mariska van der Starre
een maand geleden

Beste Marijn, dank voor je goede motiverende stuk. Heel erg blij mee!! Een voorbeeld voor velen.

Guido Aijkens
een maand geleden

Fantastisch dat jullie je durven uit te spreken in het huidige duistere tijdperk!

Inge-Willem Noordergraaf
een maand geleden

WAUW wat een goed onderbouwd en verstandig artikel! Ga zo door jongeman, wees een voorbeeld voor veel van je leeftijdgenoten - en alle anderen!

Alexandra
een maand geleden

Wat ontzettend goed en pakkend geschreven. En ook op inhoud, en duidelijk en dit raakt een ieder.

Dick Hilten*, van
een maand geleden

100% mee eens‼️Het huidige beleid is fnuikend voor het leven..Protocollen en algoritmen zijn ons de baas geworden, de menselijkheid verdwijnt..DvH, een 80jarige ex-huisarts.

Ellen
een maand geleden

Gelukkig ; goed verwoord stuk en onafhankelijk denken. Ik was al bang dat jongeren daartoe niet meer in staat waren.

Flory Jansen
een maand geleden

Mijn hart huilt voor de jongeren. Ik heb het beste deel van mijn leven gehad en het was een goed leven. Ik kon doen wat ik wilde en gaan waar ik wilde. Ik ben bang om te merken waar dit heen gaat en dat dit nog een poos gaat duren. Ik ben blij dat er jongeren zijn zoals jij, die zich durven uitspreken en zich er niet bij neerleggen. Dank je wel voor deze reflectie.

Theresia Jager
een maand geleden

Wat ben ik blij om dit te lezen! Ik denk er net zo over. Helaas heel veel mensen nog niet en dat vind ik
ronduit beangstigend. Je hebt het prachtig verwoord!

Thalia van Bussel
24 dagen geleden

Jouw verhaal is verhelderend en oprecht

Het heeft even geduurd… Toch door menig medemens om mij heen laten “overhalen” om die vaccinatie te halen want”je komt de kroeg gewoon niet meer in”… Prikspijt is een understatement maar gedane zaken nemen geen keer.
Wat ik/we wel kunnen doen is vooruit kijken: wat kan ik nu wel doen om deze rampscenario te stoppen? Wat kan ik doen om mijn kinderen later recht in de ogen te kijken om te vertellen wat we er aan hebben gedaan om dit te voorkomen?
.
Als wij niets doen, wie dan?

Caroline
24 dagen geleden

Dank je wel Marijn! Je slaat de spijker op z'n kop. Jonge mensen zoals jij, gaan de weg wijzen naar een nieuwe wereld. Daar vertrouw ik op.

ad
21 dagen geleden

Goed artikel. De mening dat we een mooiere en betere wereld gaan krijgen vind ik een illusie als er niet meteen de conclusie aan verbonden wordt dat we ( jullie, ik ben daarvoor te oud ) daarvoor strijd zullen moeten leveren. Strijd tegen het grote geld en tegen de googles, faceboeken en twitters van dit epoc. Censuur, en daarmee het doodslaan van de wetenschappelijk discussie is de dood in de pot.
Zo snel mogelijk terug naar een gemeenschap waar het debat weer ruimte gegeven wordt, terug naar een gemeenschap waar een afwijkende mening niet leidt tot een wappie status, maar tot een discussie. Snel terug naar de vrije meningsuiting en naar een wetenschap als vanouds, these, antithese, synthese.
Weg met de almachtige faceboeken, googles en twitters, gooi ze er NU uit door ze gewoon niet meer te gebruiken, over een aantal jaren zijn ze zo machtig dat dat niet meer gaat.

Marieke
21 dagen geleden

Duidelijk en goed onderbouwd!
Dank!

Maurice Bremers
15 dagen geleden

Super verwoord. Zo zie ik het ook.

J Schuijren
15 dagen geleden

Helemaal mee eens,tijd voor verandering 👍

Diana Lepelaar
15 dagen geleden

Trots op jou. Ik ben van Leidse Lente en zal nooit iemand uitsluiten.

Reussink Rik
15 dagen geleden

Beter kan niet👍💪💪😃

Erik
15 dagen geleden

Eerst maar eens terug naar het oude normaal, Marijn! Waar het om gaat is dat we onze grondrechten terug krijgen. Vervolgens moet de grondwet worden herzien (grondrechten moeten onvoorwaardelijk zijn) en de verantwoordelijken voor al het onrecht dat ons is aangedaan moeten vervolgd worden.

Maar door voor een 'nieuwe wereld' te pleiten, pleit je ook voor een nieuw normaal. Prima dat je dingen anders wil, het oude normaal is niet perfect, maar dat is voor iedereen anders waardoor er verdeeldheid ontstaat (niet voor niets wordt die nieuwe wereld in dit soort stukken nooit concreet beschreven). Dus 100% gaan voor het oude normaal met gezelligheid, sociaal contact, warmte en feesten, daarna kunnen we de oude discussies wel weer eens oppakken.

Maria
13 dagen geleden

Dankje voor je verzet. Ik waardeer het enorm.

Marion Uitslag-Lunshof
13 dagen geleden

Wauw! Ik sta achter jullie!

Patricia
9 dagen geleden

Wat een wijze jongen staat hier op, je bent een steun voor vele studenten. Mooi gesproken voor Blckbx tv! De verandering kan alleen maar van onszelf komen: van de politiek hoeven we 0 te verwachten. Dat je intuïtie je de kracht mag geven om dit gezondheidsvirus in liefde te verspreiden!